Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Τορναδόρος από την Κρήτη ο αποστολέας του e-mail της χρεοκοπίας


Ο Γ.Β., ένας 43χρονος τορναδόρος από την Κρήτη, φαίνεται ότι είναι ο αποστολέας των e-mails που υποστήριζαν ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει την άλλη Παρασκευή (25 Μαρτίου) και προκάλεσαν γενική αναστάτωση, αφού δημοσιεύθηκαν σε πλήθος sites και blogs. Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη του, αν και ακόμα δεν έχει ασκηθεί η παραμικρή δίωξη.


Ο λόγος είναι ότι τόσο τα στελέχη της ΕΛΑΣ όσο και οι δικαστικές αρχές περιμένουν την ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών, από τα σχετικά στοιχεία που θα τους παραδώσουν οι πάροχοι του Ιντερνετ. Μόλις γίνει αυτό, θα ασκηθεί η ποινική δίωξη εναντίον του και συνακόλουθα η σύλληψη του περίφημου «στελέχους μεγάλης τράπεζας» που διέθετε «εσωτερική πληροφόρηση για την οικονομική κατάσταση της χώρας».

Δράστης όλα δείχνουν ότι είναι ένας 43χρονος που διαμένει ανά διαστήματα στην Κρήτη αλλά έρχεται συχνά και στην Αθήνα. Διαθέτει οικογένεια και χαρακτηρίζεται ευκατάστατος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, ο χειριστής τόρνου ανήρτησε το ίδιο κείμενο σε τρία διαφορετικά blogs και sites στις 9 Μαρτίου 2011. Από αυτά, αναπαρήχθη σε πολλά άλλα και τελικά κατέκλυσε το διαδίκτυο...


Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :