Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Τι γίνεται με τη μαρίνα στα Ν. Μουδανιά

Θύματα των αέρηδων πέφτουν οι αλιείς στα Νέα Μουδανιά, που σταθμεύουν τα σκάφη τους στο αλιευτικό λιμάνι της περιοχής, το οποίο βρίσκεται πίσω απο τη μαρίνα των Μουδανιων. Όποτε ο άνεμος είναι νότιος ξενυχτανε στο λιμάνι προκειμένου να προφυλάξουν τα σκάφη τους από την καταστροφή. Για το λόγο αυτό ζητάνε την κατασκευή - επέκταση του λιμενοβραχίονα ώστε να αποφεύγονται αυτά τα φαινόμενα.
Η επέκταση μπορεί να βοηθήσει τους ψαράδες και τα σκάφη τους ωστόσο δημιουργεί το ερώτημα τι μέλλει γενέσθαι με τα επιβατικά πλοία που πιθανώς θα δένουν εκεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι......

το πλοίο που το καλοκαίρι εκτελούσε δρομολόγιο προς Σποράδες.
Άλλο ένα πρόβλημα το οποίο έχουν εντοπίσει οι αλιείς είναι η σωστή οργάνωση της μαρίνας. Τα πρώτα προβλήματα με την παροχή νερού και ρεύματος ξεπεράστηκαν και μένει τώρα να οργανωθεί φορέας για να εισπράττει τα έσοδα από τη χρήση της μαρίνας αλλά και για να βάλει μια τάξη στον τρόπο με τον οποίο δένουν τα σκάφη εκεί.
Οι αλιείς πρόκειται να καταθέσουν τις προτάσεις τους στη δημοτική αρχή στην οποία ωστόσο καταλογίζουν αδιαφορία, προς το παρόν, για την τύχη της μαρίνας.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :