Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ταχινόπιτα(σε μορφή κέικ)

Μέρες νηστείας ,για πολλούς ,αυτές που διανύουμε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα πιστεύω ότι το αντιμετωπίζουν οι νοικοκυρές ,κυρίως όταν έχουν να ταΐσουν μικρά παιδιά, καθώς οι επιλογές των υλικών μειώνονται και αυξάνεται η δυσκολία παρασκευής νόστιμων λιχουδιών για το κολατσιό ή το πρωινό των μικρών πρωταγωνιστών!
Μια λοιπόν εύκολη ,πεντανόστιμη και θρεπτικότατη λύση είναι η παρασκευή μια λαχταριστής ταχινόπιτας. Τόσο απλής, που μπορείτε να την φτιάξετε και με τη βοήθεια των παιδιών σας!!

Ακολουθούν τα υλικά και η εκτέλεση...




Υλικά:

* 3 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
* 1 φλυτζ. τσαγιού ταχίνι
* 1 ½ φλυτζ. τσαγιού χλιαρό νερό
* ¾ φλυτζ. τσαγιού καρύδια
* ½ φλυτζ. τσαγιού ξανθές σταφίδες
* 1 φλυτζ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
* ξύσμα 1 πορτοκαλιού
* 1 κουτ. γλ. κανέλα
* ½ κουτ. γλ. γαρύφαλλο
* 1 φακελάκι μπέικιν
* 1 κουτ. γλ. Σόδα
* 1 φακελάκι σουσάμι

(Η σόδα και ο χυμός πορτοκαλιού είναι προαιρετικά.)

Εκτέλεση:

Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.

Βάζουμε στο μίξερ το ταχίνι, το νερό, το χυμό πορτοκαλιού, και τη ζάχαρη.

Τα χτυπάμε 3-4 λεπτά και μετά τα ρίχνουμε στο αλεύρι και ανακατεύουμε.

Τελευταία προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια.

Λαδώνουμε ένα ταψί 30 νούμερο και βάζουμε μέσα το μίγμα.

Πασπαλίζουμε με αρκετό σουσάμι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία περίπου ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια :