Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ποινικό το "τζάμπα", ένστολοι ελεγκτικοί μηχανισμοί...


Καμία ανοχή δεν φαίνεται να δείχνει η κυβέρνηση απέναντι σε όσους επιβιβάζονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς, χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου τους.

Με σχετική τροπολογία που ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή την Τετάρτη ο υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας, όσοι αρνούνται να πληρώσουν εισιτήριο, θα οδηγούνται πλέον στα δικαστήρια, καθώς η εισιτηριο-αποφυγή θα θεωρείται ποινικό αδίκημα πληµµεληµατικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» είναι χαρακτηριστικό ότι το πρωί του περασµένου Σαββάτου σηµειώθηκαν νέα εκτεταµένα κρούσµατα σφράγισης και καταστροφής ακυρωτικών µηχανηµάτων εισιτηρίων σε σταθµούς του Μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόµου, καθώς και σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Οπως επισηµαίνουν αρµόδιοι παράγοντες του Μετρό, οµάδες του κινήµατος που αρνείται την πληρωµή εισιτηρίου µπήκαν σε δώδεκα σταθµούς, προκαλώντας εκτεταµένες φθορές στα ακυρωτικά µηχανήµατα, ενώ δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις όπου τα ακυρωτικά µηχανήµατα καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Ωστόσο, πλέον ο εντοπισµός των παραβατών θα αποτελεί αρµοδιότητα του Σώµατος Ελεγκτών Κοµίστρου, το οποίο θα απαρτίζεται πλέον από ένστολους εργαζόµενους και θα αναλάβει δράση αµέσως µετά την ψήφιση του νοµοσχεδίου.

Την ίδια στιγµή, µε άλλη νοµοθετική ρύθµιση του υπουργείου Υποδοµών θα αντιµετωπιστεί και το φαινόµενο της άρνησης πληρωµής διοδίων στις εθνικές οδούς από τους οδηγούς, εξαιτίας των πρόσφατων αυξήσεων.

news247.gr

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ανεβαίνεις ανέμελος στο λεωφορείο, συνειδητοποιείς το σου τελείωσαν τα εισιτήρια, έχεις κέρμα 2εύρω το οποίο δε χαλαλίζεις. Γυρνάς γύρω γύρω ρωτώντας τους λιγοστούς επιβάτες αν περισσεύει κανένα εισιτήριο και για σένα τον άτυχο, και εκεί που δεν το περιμένεις, λειτουργεί ο νόμος του Μέρφυ και σκάνε οι ένστολοι ελεγκτές...Αυτόφωρο έχεις ξαναπάει φίλε;;; (για να μη μιλήσω για τους οργανωμένους του κινήματος που θα γεμίζουν καθημερινά τα δικαστήρια!!!)άντε βρε, και εις ανώτερα!