Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Αναρτούσε στο Facebook βίντεο με βασανισμούς ζώων


Δικογραφία για παράβαση των διατάξεων περί κακοποίησης ζώων σχηματίστηκε σε βάρος 17χρονου μαθητή Λυκείου από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.


Σύμφωνα με την αστυνομία, ύστερα από έρευνα στο Διαδίκτυο, εντοπίστηκε ότι σε προφίλ χρήστη στο Facebook είχαν αναρτηθεί βίντεο και φωτογραφίες, που περιείχαν βασανισμούς κατοικίδιων ζώων και τα οποία συνοδεύονταν από υβριστικά σχόλια σε βάρος των ζώων και των ζωόφιλων.
Τα ηλεκτρονικά ίχνη του 17χρονου εντοπίστηκαν με συνεργασία της εταιρείας που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, για τη συνεργασία τους. Στη συνέχεια εντοπίσθηκαν η κατοικία του, στη περιοχή των Τρικάλων, όπου διενεργήθηκε έρευνα και κατασχέθηκε σκληρός δίσκος, μέσα στον οποίο υπήρχαν βίντεο και φωτογραφίες με τα συγκεκριμένα κατοικίδια που υπέστησαν το βασανισμό.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε εστάλη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Το συγκεκριμένο προφίλ στο Facebook είχε προκαλέσει τις διαμαρτυρίες τόσο χρηστών του Ίντερνετ, όσο και εκπροσώπων από συλλόγους ζωόφιλων, που απέστειλαν πλήθος επιστολών διαμαρτυρίας, μέσω e-mails, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :