Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Οι δημοσκοπήσεις υπέρ του φράχτη-τείχους του Έβρου


Βγήκαν οι δημοσκοπήσεις της ημέρας με θέμα το φράχτη στον Έβρο. Και φυσικά, προτείνουν ότι περίπου το 90% των Ελλήνων είναι υπέρ της δημιουργίας του. Εγώ θα κρατούσα τις επιφυλάξεις μου.. Βλέπουμε λοιπόν, ότι 8 στους 10 θέλουν φράκτη στον Έβρο - 9 στους 10 απέλαση όλων!
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Καθημερινής από την Public Issue, ποσοστό 39% συμφωνούν με την....... περίφραξη των συνόρων στον Έβρο, ποσοστό 20% “μάλλον συμφωνούν”, ποσοστό 21% “σίγουρα διαφωνούν” και ποσοστό 7% “μάλλον διαφωνούν”.
Ανάθεμα και αν κανείς αντιλαμβάνεται τους βαθμούς αυτής της κλίμακας.

Υπέρ του φράκτη εμφανίζονται το 51% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 37% της ΝΔ και ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους των κομμάτων της Αριστεράς.
Σε ερώτηση για το πόσο ενημερωμένοι είναι για το τι προβλέπει ακριβώς αυτό το σχέδιο, “πολύ ενημερωμένοι” είναι μόνο 10%, “αρκετά” είναι 41%, “όχι και τόσο” ενημερωμένοι δηλώνει το 30% και 17% λένε ότι δεν είναι καθόλου ενημερωμένοι.
Βέβαια, παρά το γεγονός ότι σωστά και ολοκληρωμένα ενημερωμένος μάλλον δεν είναι σχεδόν κανείς, όλοι έχουμε άποψη και τη δημοσιοποιούμε.

Όσον αφορά το πόσο αποτελεσματικός θα είναι ο φράκτης, το 41% λένε ότι θα είναι αποτελεσματικός ενώ 20% λένε ότι τέτοια μέτρα μάλλον δεν μπορούν να ανακόψουν τη ροή και 23% λένε ότι “σίγουρα δεν μπορούν”. Και όπως βλέπουμε, μπορεί ο φράχτης να μην είναι αποτελεσματικός εμείς θέλουμε να χτιστεί (δηλαδή ή που μας ενδιαφέρει πολύ ο κατασκευαστικός τομέας ή που δεν ξέρουμε τι μας γίνεται)

Σε δημοσκόπηση του Έθνους της Κυριακής, ποσοστό 80,3% συμφωνούν με φράκτη στον Έβρο και 18,6% λένε ότι διαφωνούν. Το 89,5% λένε ναι σε απέλαση όλων των παράνομων μεταναστών, το 68,8% λένε ναι σε κέντρα κράτησης των παράνομων μεταναστών μέχρι την απέλαση και 28,2% διαφωνεί και 86,5% θέλουν επιχείρηση σκούπα στο κέντρο της Αθήνας.
Κοινώς, ως Έλληνες αυτό που θέλουμε είναι να μη βλέπουμε μετανάστες (δεν πιστεύω να μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει τους νόμιμους από τους παράνομους, εκτός πια κι αν έχει το βιονικό μάτι..) ή έστω αν υπάρχουν να είναι κάπου κλεισμένοι για να μη χαλάν την αισθητική μας. Άρα, συγκεντρώνουμε τους μετανάστες, τους κρατάμε κάπου (όπου να'ναι αρκεί να μη φαίνονται) και τους πετάμε έξω από τις γραμμές-σύνορα που κάποιοι έχουν ορίσει. Κοινωνική συνείδηση extra large όμως, όχι αστεία!!

Σε ανάλογη δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα το 73% των ερωτηθέντων συμφωνούν με τον φράκτη, το 18% διαφωνούν και το 9% δεν παίρνει θέση.

Οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα (υποθέτω και αλλού) είναι κατά τη γνώμη μου καμμένο χαρτί, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα. Όσο κατευθυνόμενη και να είναι μια δημοσκόπηση, ένα στίγμα της γνώμης μπορεί να το δώσει, εάν προσπαθήσουμε να την ερμηνεύσουμε σωστά και με κάθε επιφύλαξη. Το πρόβλημά στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η συνείδηση που μας λείπει ως λαός, η νοοτροπία που έχουμε (άραγε πότε και που χάσαμε τη φιλοξενία του Δία;;;) μετά και από τόσα χρόνια ελληνικής μετανάστευσης.
Οι πολιτικοί και οικονομικοί μετανάστες έπρεπε να χαίρουν σεβασμού και εκτίμησης, έστω τουλάχιστον βοήθειας! Αντίθετα, εμείς φροντίζουμε να τους κατηγορούμε για όλα τα δεινά, χωρίς καν να προσπαθούμε να δούμε τις ευθύνες μας και των πολιτικών μας.

Ξενοφοβικοί είμαστε πάνω κάτω όλοι. Απλά κάποιοι φοβούνται τους πολέμους και τις πυρηνικές απειλές των "μεγάλων δυνάμεων" και άλλοι τον άστεγο υποσιτισμένο μετανάστη του δρόμου.

οι πληροφορίες των δημοσκοπήσεων από http://simantra.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :