Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Εγνατία: Μέσα στο 2011 πέντε νέοι σταθμοί διοδίων!


Τέσσερις σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) και πέντε σταθμούς διοδίων θα λειτουργήσουν στην Εγνατία μέσα στο 2011. Αυτό προανήγγειλε ο υφυπουργός υποδομών κ. Γιάννης Μαγκριώτης ο οποίος σε σύσκεψη για την πορεία των έργων της Εγνατίας οδού είπε μεταξύ άλλων τα εξής:


«Αυτή τη στιγμή λειτουργεί ήδη ο πρώτος ΣΕΑ στην Κουλούρα Ημαθίας. Μέσα στο 2011 θα λειτουργήσουν άλλοι τρεις σταθμοί στο Ελευθεροχώρι της Ημαθίας, στο Σώστη της Ροδόπης και στο Αρδάνιο του Έβρου. Δημοπρατούνται εντός του 2011 τρεις νέοι σταθμοί, στην Καρβάλη της Καβάλας, στο Περιστέρι Ιωαννίνων καις τον Πολύμηλο της Κοζάνης».

Όσον αφορά τα διόδια, προσωρινά λειτουργεί ο σταθμός διοδίων στο Πολύμηλο και ο σταθμός των Μαλγάρων, ο οποίος είναι κοινός σταθμός ΠΑΘΕ / ΕΓΝΑΤΙΑΣ γιατί εισπράττει διόδια και γι’ αυτούς που χρησιμοποιούν τον ΠΑΘΕ και αυτούς που θα χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια την Εγνατία.

Ο κ. Μαγκριώτης υπογράμμισε ότι «προγραμματίζονται άλλοι πέντε προσωρινοί σταθμοί διοδίων. Τις επόμενες μέρες θα γίνει ο διαγωνισμός για την ανάθεση κατασκευής των σταθμών αυτών. Τρεις σταθμοί διοδίων είναι δυτικά των Μαλγάρων (Τύρια, Μαλακάσι, Κλειδί Ημαθίας) και δύο σταθμοί Ανατολικά (Νυμφόπετρα, Ίασμος Ροδόπης). Σε εξέλιξη είναι ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση ηλεκτρονικών διοδίων. Τα ηλεκτρονικά διόδια, είναι τα πιο δίκαια διόδια, γιατί ο καθένας θα πληρώνει ανάλογα με τα χλμ που διανύει. Το ενιαίο αυτό λειτουργικό σύστημα, εάν δεν υπάρξουν προβλήματα, του χρόνου τέτοια εποχή θα λειτουργεί. Θα ήθελα επίσης να τονίσω, ότι όσον αφορά την διαχείριση των διοδίων το Υπουργείο Οικονομικών θα προσλάβει Σύμβουλο για να προτείνει την συμφερότερη λύση για το Δημόσιο».



http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :