Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Αμερικάνικο videoklip για «κλέφτες κι αστυνόμους»

Λοιπόν, κοντεύουμε να μαστουρώσουμε όλοι μαζί από την καραμέλα του πολέμου εναντίον της τρομοκρατίας. Παρακολουθώντας τους “αστυνομορεπόρτερ” όταν μεταδίδουν ζωντανά, ενσταντανέ από συλλήψεις, κατ΄οίκον έρευνες, και στιχομυθίες με τις «πηγές» τους, εκεί ..χααάνεσαι

Ωσάν η τρομοκρατία να είναι αμερικάνικο videoklip για «κλέφτες κι αστυνόμους» όλη η πληροφόρηση αρχίζει και τελειώνει με προσαγωγές, συλλήψεις, έρευνες, όπλα βαλλιστικές έρευνες -που δεν τους βγαίνουν κιόλας- κλπ, κλπ!

Μηδέν ενασχόληση της εγχώριας «προσκυνημένης» δημοσιογραφίας με τον έλεγχο της τήρησης δημοκρατικών δικονομικών δικαιωμάτων, ως οφείλει εκ του ρόλου της, υπερασπιζόμενη τη Δημοκρατία.



Κανένα ρεπορτάζ δεν επικεντρώνεται ούτε στην πραγματική έρευνα (να αποκαλύψουν βρε αδερφέ και δυο πράγματα παραπάνω από όσα δίνει η αστυνομία) και δεύτερο να δώσουν ιδιαίτερο χώρο στο ρεπορτάζ τους σε αυτό που λέγεται έλεγχος των θεσμικών φορέων που διεξάγουν αυτό τον πόλεμο! (ΕΛΑΣ, ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ κλπ). Και μάλιστα τη στιγμή που κάποια πράγματα βγάζουν μάτι!!

«Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι συλληφθέντες είπαν στους εισαγγελείς ότι δεν έχουν λάβει γνώση της δικογραφίας και ότι δεν έχουν τηρηθεί τα δικαιώματά τους»,διαβάζουμε στο τέλος κάποιων ρεπορτάζ στο διαδίκτυο. Στις τηλεοράσεις δεν ακούστηκε κουβέντα.

Για «πρωτοφανή» τακτική της αστυνομίας για τους συλληφθέντες, μίλησε ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος του Αλέξανδρου Μητρούσια, στους δημοσιογράφους. «Αυτά τα πράγματα δεν τα έχουμε ξαναδεί. Περισσότερο από 24 ώρες είναι κρατούμενοι χωρίς να επιβεβαιώνεται επίσημα εάν έχουμε ή όχι συλλήψεις και χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας των έξι με τον έξω κόσμο».

Επίσης καμία αναφορά στο ότι η οικογένεια Μητρούσια ανέφερε στον συνήγορο του Αλέξανδρου Μητρούσια ότι , από πέρσι τον Οκτώβριο που εκδόθηκε το ένταλμα σε βάρος του, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία πήγε για πρώτη φορά χθες, στο πατρικό του για να κάνει έρευνα. Ανούσιες λεπτομέρειες αυτά για το κορυφαίο αστυνομικό τηλεοπτικό ρεπορτάζ

Όσο για την αμερικάνικη πρωτοτυπία των διώξεων για τρομοκρατία χωρίς τρομοκρατική οργάνωση, παρουσιάστηκε ωσάν να είναι η φυσικότερη των εξελίξεων.

Δεν το ακούσαμε ούτε αυτό στις live σούπες των καναλιών. Στο κρατικό κανάλι, μάλιστα, «έγκριτη δικαστική συντάκτρια» , όχι μόνο δεν ασχολήθηκε με τις καταγγελίες για «βάναυση κατάλυση δημοκρατικών και δικονομικών δικαιωμάτων» αλλά έκανε πιο προχωρημένο ρεπορτάζ ως άλλος «Ηρακλής Πουαρώ» ψελλίζοντας μεταξύ άλλων κάτι για 100 ακόμη άτομα που βρίσκονται στο στόχαστρο της αντιτρομοκρατικής. Τίποτα περισσότερο….Καταλάβατε πιστεύω! Όλα στο βωμό του στόχου!

Άλλωστε μετά “εξόντωση” της 17Νοέμβρη, κάθε επίκληση της τήρησης ουσιωδών δημοκρατικών αρχών και δικαιωμάτων εκλαμβάνεται περίπου ως επικίνδυνος αριστερισμός, στο πλαίσιο μιας Συνταγματικής Μοναρχίας, αν όχι και «συνέργεια» σε τρομοκρατική δράση !

Τύφλα νάχει λοιπόν η Δημοκρατία, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τα δικονομικά επίσης δικαιώματα, μπροστά στη μάχη κατά της τρομοκρατίας των αδέσποτων «σκόρπιονς», των γυαλισμένων καλάσνικοφ , και των καταζητούμενων από καιρό! ! Ετσι λοιπόν από το πίστευε και μη ερεύνα τώρα πρέπει να περάσουμε στο τρομοκρατήσου, μπορείς! Να διαβούμε « ήσυχα- ήσυχα κι απλά», που λέει κι ο ποιητής, ή το πολύ πολύ με μια κουβερτούλα στον ώμο, την μεγάλη πόρτα των παγετώνων του εργασιακού μεσαίωνα που Έεερχεται!!

Μήπως εκείνο το «νέοι φόροι, νέα μέτρα, πέτα και καμία πέτρα», βιαστικά γραμμένο σύνθημα σε πάροδο της Αιόλου, είναι αποτύπωμα της Σέχτας, μήπως των πυρήνων του ατόμου, του νετρονίου, της δέσμης πρωτονίων, του κυρ Βαγγέλη του μαγαζάτορα, του κωλόπαιδου από τα Βόρεια Προάστια; Μήπως;

Άντε να κλεισεις μάτι το βράδυ, όταν πέντε κανάλια- άλλο με χάρτες, άλλο με ανεπαίσθητο σαδισμό, άλλο με μοχθηρό ύφος σε προειδοποιεί μη τυχόν και περάσεις από το κέντρο της Αθήνας σήμερα. Όσο για την Αιόλου, δεν το συζητάμε. Ισοδυναμεί με “…συνέργεια σε πιθανή τρομοκρατική πράξη….”

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :