Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ισχυρότατη έκρηξη λίγο πριν από τις 08.20 στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών

Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 08.20 στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στην οδό Λουίζης Ριανκούρ στην περιοχή Πανόρμου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 07:38 σε τηλεοπτικό σταθμό με περιθώριο 40 λεπτών όπου ο άγνωστος ανέφερε ότι η βόμβα βρίσκεται στην μπαγαζιέρα μοτοσικλέτας ενώ προσδιόρισε και τον αριθμό κυκλοφορίας της μοτοσικλέτας.

Ακολούθησε ένα δεύτερο τηλεφώνημα στο τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και εκεί ο άγνωστος διευκρίνισε ξανά, που θα γίνει η έκρηξη, και ποιος είναι ο αριθμός κυκλοφορίας της παγιδευμένης μοτοσικλέτας, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι οι αστυνομικοί θα πάρουν στα σοβαρά τις προειδοποιήσεις τους.



Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν εκεί και διαπίστωσαν ότι όντως υπήρχε η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα, εκκένωσαν αμέσως το κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών καθώς και τα γύρω κτίρια, ενώ ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και την πυροσβεστική να σπεύσουν άμεσα στην περιοχή. Ακολούθησε η έκρηξη η οποία ακούστηκε μέχρι το Σύνταγμα, η μοτοσικλέτα καθώς και παρακείμενα αυτοκίνητα έπιασαν φωτιά ενώ μαζί με αυτά κάηκαν και σκουπίδια.

Πυκνοί μαύροι καπνοί κάλυψαν τον ουρανό στην περιοχή, ενώ οι περίοικοι κάνουν λόγο για έντονη οσμή νιτρικού αμμωνίου και πετρελαίου που παραπέμπει στην εκρηκτική ύλη ΑΝΦΟ. Σύμφωνα με την Αστυνομία δεν υπάρχει κανείς τραυματίας και οι ζημιές που είναι σοβαρές είναι μόνο υλικές τόσο στο κτίριο του Πρωτοδικείου όσο και στα γύρω κτίρια, στα σταθμευμένα Ι.Χ., και στα περίπτερα που βρίσκονται εκεί.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :