Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Νόμος είναι το δίκιο του Έλληνα

Είναι γνωστό πως εμείς οι Έλληνες έχουμε πάντα δίκιο. Ενίοτε, έχουμε δίκιο όλοι μαζί, αλλά κάποιες φορές έχει δίκιο και ο καθένας από εμάς ξεχωριστά. Οι Έλληνες έχουμε δίκιο γιατί το να είσαι Έλληνας είναι πιστοποιητικό αθωότητας και μεγαλείου.

Επειδή κάποιες φορές δεν γίνεται να έχουμε όλοι οι Έλληνες δίκιο, έχουμε δίκιο εμείς και άδικο οι υπόλοιποι Έλληνες που προέρχονται από το μπαστάρδεμα της φυλής και έχουν κατώτερο DNA από το ελληνικό που έχουμε μόνο εμείς και που είναι γαμάτο.

Οι Έλληνες έχουμε δίκιο γιατί «τ’ άδικο το ζούμε μέσα από την κούνια μας».

Αυτός είναι και ο λόγος που «παραπονεμένα λόγια έχουν τα τραγούδια μας».

Πολύ παράπονο στα ελληνικά τραγούδια. Είναι από το άδικο που ζούμε από την κούνια μας. Για να μην σου πω πως το άδικο το ζούμε από την κοιλιά της μάνας μας. Και κάποιοι κι από το σπέρμα του πατέρα μας.

Μάλιστα, το παράπονο και το δίκιο του Έλληνα είναι αταξικά. Έχουμε δίκιο φυλετικά.

Έχω δει εφοπλιστή να τραγουδάει με κλειστά μάτια «πάρ’ το στεφάνι μας, πάρ’ το γεράνι μας, στην Δραπετσώνα πια δεν έχουμε ζωή».

Αμφιβάλλω αν ο εφοπλιστής ήξερε κατά πού πέφτει η Δραπετσώνα.

Επίσης, δεν θα ξεχάσω ποτέ στις Πρέσπες, σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο των πολυεκατομμυριούχων του ΠΑΣΟΚ να τραγουδούν βουρκωμένοι «φτωχολογιά για σένα κάθε μου τραγούδι».

Επειδή οι Έλληνες έχουν δίκιο, έχει δίκιο και ο Νότης Σφακιανάκης.

Γιατί τι είπε ο Νότης; Ουσιαστικά, είπε πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Σημίτης, ο Παπαντωνίου και ο Παπακωνσταντίνου είναι απατεώνες και καθάρματα. Εγώ θα συμφωνήσω.

Βέβαια, ο Νότης έκανε κι ένα μεγάλο άλμα και είπε πως, αφού ο Βενιζέλος, ο Σημίτης, ο Παπαντωνίου και ο Παπακωνσταντίνου είναι απατεώνες, θα μας σώσουν οι νεοναζιστές δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής. Και η αυτοκτονία δεν είναι άσχημη λύση, Νότη.

Αν έχεις δίκιο, «δικαιούσαι» να λες ό,τι γουστάρεις. Ό,τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι.

Κι αν έχεις δίκιο –όπως ο Νότης και ο κάθε Νότης-, ξεχνάς πως τον Βενιζέλο, τον Σημίτη, τον Παπαντωνίου και την παρέα τους κάποιοι τους ψήφιζαν, και κάποιοι τους χρηματοδοτούσαν.

Αλλά αυτοί που τους ψήφιζαν είναι λαός, είναι πελάτες σου -όπως κι αυτοί που τους χρηματοδοτούσαν-, είναι Έλληνες και, φυσικά, έχουν πάντα δίκιο.

Πραγματικά, αν ακούσεις τους Έλληνες να μιλάνε αυτά τα τελευταία χρόνια, καταλήγεις στο συμπέρασμα πως έχουν δίκιο. Όλοι.

Από τους ζάπλουτους Έλληνες ολιγάρχες μέχρι αυτούς που αυτοκτόνησαν λόγω χρεών αφήνοντας ένα σημείωμα, όλοι έχουν δίκιο.

Πώς γίνεται όλοι οι Έλληνες να έχουν δίκιο;

Είναι απλό: είναι επειδή δεν υπάρχει Δικαιοσύνη.

Η παντελής απουσία της Δικαιοσύνης κάνει τον κάθε Έλληνα να αισθάνεται πως έχει δίκιο και πως έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει.

Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως όλοι οι Έλληνες είναι αδικημένες μεγαλοφυΐες.

Βέβαια, το να αισθάνεται κάθε Έλληνας πως έχει δίκιο δεν βελτιώνει καθόλου την κατάσταση της χώρας και επιτείνει την κατάσταση ανομίας.

Το «όλοι έχουμε δίκιο» είναι το αντίστοιχο του «μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου.

Όπως το «μαζί τα φάγαμε» είχε σαν αποτέλεσμα να βγει το συμπέρασμα πως κανείς δεν έφαγε τίποτα, πως όλοι είναι αθώοι, και να μην τιμωρηθεί κανείς για την χρεοκοπία της χώρας –ούτε καν ο Πάγκαλος που παραδέχτηκε πως έφαγε-, το «όλοι έχουμε δίκιο» σημαίνει πως όλοι έχουμε άδικο, πως κανείς δεν έχει δίκιο και πως δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ Δικαιοσύνη.

Ποτέ.




pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια :