Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Ο καιρός

Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 05/12/2012.

Νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, περιμένουμε την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, ενώ από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα παρουσιάσει από τα δυτικά σταδιακή βελτίωση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 17 στη Νότια Ελλάδα, από 8 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 6 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι – νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις, ενώ το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς – βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις αλλά γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς – βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς – βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Νεφώσεις με βροχές και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και μετά, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :