Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

vegan αρωματική κατσαρόλα

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια 2.5-3 εκατ.
2 καρότα σε χοντρούτσικες ροδέλες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ.γ. κόλιανδρο
2 ντομάτες σε κύβους
1 κολοκύθι σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 4
1 κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη και σε λωρίδες
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κλωναράκι δενδρολίβανο, τα φύλλα
3 κλωναράκια θυμάρι, τα φύλλα
1 κύβο λαχανικών (κατά προτίμηση bio)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
έξτρα ελαιόλαδο και δενδρολίβανο για το σερβίρισμα


Προετοιμασία:



15-20 λεπτά και 30′ το μαγείρεμα. Κόψτε τα κολοκύθια και τις ντομάτες όσο μαγειρεύονται τα υπόλοιπα. Αν δεν έχετε φρέσκο θυμάρι (κάνει βεβαίως διαφορά) και δεντρολίβανο, χρησιμοποιήστε αποξηραμένα. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε τα κρεμμυδάκια με κανονικό ξερό κρεμμύδι. Εύκολη και γρήγορη συνταγή.


Ετοιμάζετε τα λαχανικά:  Τα πλένετε και τα κόβετε σε κομμάτια 2-2.5 εκατ. Ζεσταίνετε στην κατσαρόλα (μέτρια φωτιά) το ελαιόλαδο και προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τον κόλιανδρο. Σοτάρετε 3 λεπτά να μαραθεί το κρεμμύδι, χωρίς να καεί. Βάζετε τις πατάτες, τα καρότα και την πιπεριά και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Ρίχνετε τον κύβο λαχανικών με 100 ml νερό, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 12 λεπτά.
Προσθέτετε τα κολοκύθια και τις ντομάτες, ανακατεύετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη. Δοκιμάζετε, διορθώνετε σε αλάτι πιπέρι, αν χρειάζεται.
Σερβίρισμα:  Μεταφέρετε σε πιατέλα ή πιάτα, ζεστά (ανάλογα και με την εποχή), προσθέτετοντας μια λεπτή γραμμή ωμού ελαιόλαδου και ένα μικρό κλωναράκι δενδρολίβανο on top. Συνοδέψτε με ζεστό κριτσανιστό ψωμί και ένα ποτήρι φρέσκο κόκκινο κρασί.


http://www.pandespani.com