Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ο Δήμος Σιθωνίας στη Philoxenia 2012

Στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2012 συμμετέχει ο δήμος Σιθωνίας. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος μαζί με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Δημήτρη Δημητρό και τον πρόεδρο της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής και μέλος της επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, Αντώνη Δεληδημητρίου παρουσίασαν στους δημοσιογράφους τα σχέδια του Δήμου για το επόμενο διάστημα και τα νέα εργαλεία που απέκτησε ο δήμος Σιθωνίας, το νέο τουριστικό έντυπο του Δήμου και το τουριστικό DVD.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι για να τονωθεί περαιτέρω η οικονομία, ο δήμος Σιθωνίας επιχειρεί με βασικά «όπλα» το φυσικό κάλλος, τις καταγάλανες ακρογιαλιές και τις ξενοδοχειακές υποδομές, σε συνδυασμό με τα ελκυστικά πακέτα, να προσελκύσει τουρίστες όχι μόνο από τις κοντινές βαλκανικές χώρες, αλλά και από τη Γερμανία.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ενημέρωση των τουριστών θα στήσει, μέσω ΕΣΠΑ, σε όλες τις τοπικές και δημοτικές Κοινότητες, αλλά και στην κεντρική οδική αρτηρία δέκα περίπτερα πληροφόρησης, ενώ σχεδιάζει να σηματοδοτήσει τα μονοπάτια για ορειβάτες και περιπατητές.
Παράλληλα ο δήμος, μελετά ένα πρόγραμμα κατά το οποίο τους θερινούς μήνες θα γίνεται ξενάγηση των επισκεπτών με λεωφορεία σε όλη τη χερσόνησο της Σιθωνίας σε μία κυκλική διαδρομή και οι τουρίστες θα μπορούν να επιβιβάζονται και να αποβιβάζονται σε διάφορα σημεία του δήμου.
Ο κ.Τζίτζιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αγαστή συνεργασία που έχει ο δήμος με τους τοπικούς επιχειρηματίες του τουρισμού και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την τουριστική κίνηση του 2013.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια :