Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Βιβλιοπαρουσίαση: "Οι Δικες των Μπολσεβίκων" στη Λέσχη Αναιρέσεις

Η Λέσχη θεωρίας και πολιτισμού ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Σολομών Ισάγιεβιτς Τσερνομόρντικ (1880-1943):

«Οι δίκες των Μπολσεβίκων»
Κυριακή 25 Νοέμβρη
13:00, στο χώρο της Λέσχης (Εγνατίας 98, Θεσσαλονίκη)
Εισήγηση: Κώστας Γούσης

**Η Λέσχη θα ανοίξει από τις 12:00 για πρωινό και εφημερίδες**



Το βιβλίο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ: http://vivlio2ebook.blogspot.gr/2012/10/blog-post_23.html, ενώ θα υπάρχουν και αντίτυπα σε τιμή προσφοράς (3,5 ευρώ)


Διαβάστε και ένα Αποσπάσματα από το βιβλίο

Οι δίκες των μπολσεβίκων είναι μια πρόσφατη έκδοση της "Σύγχρονης Εποχής"

Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης είναι αμέτρητοι οι κομμουνιστές που έδωσαν στον αγώνα ό,τι πολυτιμότερο είχαν. Η μπροσούρα του Σολομώντα Ι. Τσερνομόρντιγκ αναφέρεται σε ορισμένα μόνο περιστατικά από τα πολλές χιλιάδες της πάλης των μπολσεβίκων κατά την πρώτη δεκαετία του 20ού αιώνα καθώς και στην προγενέστερη δράση άλλων επαναστατών εργατών. Ο συγγραφέας καταγράφει ανάλογη πείρα αντιμετώπισης μηχανισμών του αστικού κράτους (μυστικές υπηρεσίες, αστυνομία, εισαγγελείς, δικαστές) και αναδεικνύει ως αρχή της ταξικής πάλης την ανυποχώρητη στάση απέναντι στον ταξικό αντίπαλο, σε όλες τις συνθήκες. Οπως αναφέρει στον πρόλογο ο συγγραφέας, «πριν την επικράτησή του, το Κόμμα των Μπολσεβίκων διένυσε μεγάλη και κοπιαστική πορεία στην παρανομία. Η νίκη τον Οκτώβρη (1917) δεν ήταν εύκολη. Για δεκαετίες, το Κόμμα αγωνιζόταν ακατάπαυστα και αμείλικτα εναντίον της τσαρικής απολυταρχίας, για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης. Σε αυτή την παρατεταμένη σύγκρουση με τον ανελέητο εχθρό των μαζών του μόχθου, το Κόμμα μας υπέστη όχι λίγες απώλειες. Πολλοί αγωνιστές δεν κατάφεραν να επιβιώσουν, ώστε να ζήσουν και οι ίδιοι το θρίαμβο του προλεταριάτου. Πέθαναν ένδοξα στο πεδίο της μάχης, ή στην κρεμάλα, στα καταναγκαστικά έργα, στις φυλακές, εξαιτίας των βασανιστηρίων, της κακοποίησης, αλλά και των δύσκολων συνθηκών της παρανομίας. Ωστόσο, παρά το μεγάλο αριθμό των θυμάτων, τα γερά χτυπήματα του τσαρικού καθεστώτος και τις προσωρινές οπισθοχωρήσεις, το Κόμμα μας δεν κατέθεσε ούτε στιγμή τα όπλα. Μετά τις προσωρινές ήττες, ανανέωνε τις γραμμές του, ώστε να μπορεί να συνεχίζει τον αγώνα του στις νέες συνθήκες. Βάδισε ακατάπαυστα προς τη νίκη».



http://anaireseisthes.wordpress.com/

ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΘΕΩΡΙΑΣ "ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ"
νεολαια Κομμουνιστική Απελευθέρωση- ΝΑΡ
οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :