Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΕΒΡΟΥ

Ιδιαίτερα μαζική, δυναμική και αποφασιστική ήταν η συγκέντρωση κατά των χρυσωρυχείων την Κυριακή 4-11 στο Πέραμα Έβρου, που διοργανώθηκε από τη Διανομαρχιακή Επιτροπή Έβρου–Ροδόπης και τους Δήμους Αλεξ/πολης, Μαρώνειας – Σαπών και Κομοτηνής.

Μετά από όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες από το Περιφερειακό και τα Δημοτικά Συμβούλια, που με επιστημονική τεκμηρίωση απάντησαν ομόφωνα αρνητικά στη Μελέτη Περιβαλλονικών Επιπτώσεων που κατέθεσε η εταιρεία Χρυσωρυχεία Θράκης, ήρθε να προστεθεί ακόμη μία μεγάλη αρνητική απόφαση των κατοίκων της περιοχής.


Μεγάλο πλήθος πολιτών από την Αλεξ/πολη, την Κομοτηνή, τις Σάπες και των γειτονικών με το Πέραμα χωριών συγκεντρώθηκαν στο λόφο του Περάματος όπου η εταιρεία Eldorado Gold θέλει να εγκαταστήσει τα ορυχεία χρυσού. Για ακόμη μια φορά αλληλέγγυοι στον αγώνα μας στάθηκαν κάτοικοι της Χαλκιδικής που με την παρουσία τους έδειξαν ότι ο αγώνας είναι κοινός σε όλη τη βόρεια Ελλάδα. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης, οι Δήμαρχοι Αλεξ/πολης Β.Λαμπάκης και Μαρώνειας – Σαπών Η.Ιωαννάκης, οι Βουλευτές Χαλκιδικής και Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη και Αϊχάν Καραγιουσούφ , τοπικοί εκπρόσωποι των κομμάτων Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ καθώς και αρκετοί περιφερειακοί σύμβουλοι. Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε συμβολική δενδροφύτευση στον χώρο που αποψίλωσε την θαμνώδη δασική βλάστηση η εταιρεία χρυσού.

Όλοι μαζί, εργαζόμενοι, φοιτητές, άνεργοι, αγρότες, κτηνοτρόφοι, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, επιστημονικοί, κοινωνικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς, πολίτες όλων των ηλικιών, διαδήλωσαν και τόνισαν για ακόμη μια φορά ότι:


÷ Το σύνολο της τοπικής κοινωνίας έχει πάρει την απόφασή του και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να την αγνοήσει.

÷ Σε μια θετική απάντηση του Υπουργείου θα είμαστε στον λόφο του Περάματος έτοιμοι να αντισταθούμε στην καταστροφή του τόπου μας.



Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΟΙ ΧΡΥΣΟΘΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.


ΔΙΑΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΕΒΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :