Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΡΓΗΣ.
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες,
· Το νέο Μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ (που οι ίδιοι ομολογούν ότι θα βαθύνει την ύφεση) θα μας οδηγεί στην εξαθλίωση, ενώ η ανεργία θα εκτιναχθεί με την «απελευθέρωση» των απολύσεων και το πετσόκομμα στις αποζημιώσεις.
· Το ξεπούλημα της δημόσιου πλούτου και η νέα μείωση των δημόσιων επενδύσεων θα εκτινάξουν τις τιμές σε ρεύμα, νερό, συγκοινωνίες ενώ θα διαλύσουν οριστικά τη δημόσια υγεία και την παιδεία.
· Η φορολογία για τους εργαζόμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους αγρότες εκτινάσσεται για να σωθούν οι τραπεζίτες.

· Οι ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα καταργούνται, ενώ ο κρατικός αυταρχισμός μαζί με τη νεοφασιστική τρομοκρατία φουντώνει και η πληροφόρηση επιστρέφει στην εποχή της ΥΕΝΕΔ.
· Δανειστές – ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ καταπατούν χυδαία κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας με τις ιταμές απαιτήσεις τους για μόνιμη «εποπτεία». Θέλουν την Ελλάδα προτεκτοράτο.



6 & 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ - ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΡΙΤΗ 6/11: 09:30 ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΚΑΜΑΡΑ- Μετά την πορεία μένουμε Υπουργείο Μ-Θ

ΤΕΤΑΡΤΗ 7/11: 10:30, ΚΑΜΑΡΑ Πορεία μαζί με τους εργολαβικούς εργαζόμενους του ΑΠΘ,

Νέα συγκέντρωση 17:00 ΚΑΜΑΡΑ την ώρα που θα επιδιώκουν να ψηφίσουν τα μέτρα


Δεν είναι παντοδύναμοι! Η «τρόικα εσωτερικού» κάτω από την παλλαϊκή αντίδραση αλληλοσυγκρού εται. Ωστόσο, δε θα πέσουν μόνοι τους. Πρέπει να τους ανατρέψουμε! Ο δρόμος μας δε θα είναι εύκολος. Θα καταφύγουν σε κάθε αντιδημοκρατικό και αντιδραστικό μέσο για να συνεχίσουν την ίδια αντιδραστική πολιτική. Σύμμαχός τους είναι και η πολιτική συμβιβασμού που ακολουθεί η γραφειοκρατία της πλειοψηφίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Όμως, η ενωμένη δράση μας μπορεί να τους ανατρέψει. Γι΄ αυτό οι αγώνες πρέπει να περάσουν στα χέρια των εργαζόμενων. Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί σε συσπείρωση για να υλοποιηθεί η ενότητα των ταξικών και μαχητικών δυνάμεων!.

ΔΕ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ !

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι,-ες, συνταξιούχοι, φοιτητές, μετανάστες, επιστήμονες, ΟΛΟΙ,-ΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ για έναν ανυποχώρητο αγώνα μέχρι τη νίκη. Η ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ είναι το σύνθημα που θα αντηχήσει κάθε γειτονιά, σε κάθε τόπο δουλειάς, στους δρόμους και στις πλατείες για να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική της συγκυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ - κεφαλαίου που ρημάζουν τη χώρα και τον λαό.

Αγωνιζόμαστε για:

· Να μην ψηφιστούν τα εφιαλτικά μέτρα. Να μην περάσει ο αντεργατικός αντιλαϊκός προϋπολογισμός. Να συνεχίσουμε και κλιμακώσουμε τον αγώνα ακόμη κι αν περάσουν μέχρι την τελική ανατροπή τους!

· Όχι στην ανεργία, στις απολύσεις και σε κάθε μείωση των αποζημιώσεων. Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις. Ριζική μείωση του χρόνου εργασίας για νέες θέσεις εργασίας, αυξήσεις και όχι μειώσεις των μισθών για να ζήσουμε. Αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους.

· Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, με εργατικό έλεγχο. Υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών και της δημόσιας περιουσίας. Δημόσια παιδεία – υγεία – κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια.

· Όχι στα χαράτσια, δραστική φορολογία στο κεφάλαιο, τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Δραστική μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.

· Διαγραφή του χρέους που ρημάζει τις ζωές μας. Σύγκρουση με το ευρώ και την ΕΕ.

· Έξω η τρόϊκα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Ανατροπή της κυβέρνησης ΝΔ–ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ απ΄το εργατικό & λαϊκό κίνημα

· Δημοκρατία. Όχι στον κρατικό ολοκληρωτισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία και τη φασιστική βία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :