Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Τύφλα να ‘χει ο Χένρι Τάσκα

Διαβάζοντας την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής που τιτλοφορείται «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ», γέλασα με την ψυχή μου γιατί θυμήθηκα τον συγχωρεμένο τον Μπόστ και την καταλυτική του σάτιρα που αν σε έβαζε στο στόχαστρό της δεν γλύτωνες την γελοιοποίηση.

Λίγο μετά την δικτατορία ο Μπόστ έγραφε και σκιτσάριζε στην Αυγή.
Όλος ο κόσμος τότε μιλούσε για τον ρόλο των Αμερικάνων στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και στην εγκαθίδρυση της χούντας. Οι εφημερίδες έγραφαν, τα ράδια, οι τηλεοράσεις, οι μάρτυρες, οι πολιτικοί πρόσφυγες, οι άνθρωποι της αντίστασης, όλοι έδειχναν την CIA και την Αμερική, σαν εμπνευστή και αυτουργό. Οι μεγαλύτεροι θα θυμούνται.

Πρέσβης τότε της Αμερικής στην Αθήνα ήταν ο Χένρι Τάσκα. Ο άνθρωπος, στα πλαίσια του επαγγέλματός του, της υπεράσπισης της χώρας του και της προπαγάνδας της, βγήκε και έκανε μια δήλωση, όπου διέψευδε την ανάμειξη της Αμερικής στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και στην στήριξη της χούντας.
Βγήκε τότε ο Μπόστ στην Αυγή και έγραψε: «Ευτυχώς που ο κ. Τάσκα έκανε αυτήν την διάψευση, γιατί εμείς εδώ θα νομίζαμε ακόμα πως η Αμερική και η CIA σχεδίασαν και οργάνωσαν το πραξικόπημα και την χούντα. Να ‘ναι καλά ο άνθρωπος που μας έβγαλε απ’ την πλάνη». Και γέλασε και το παρδαλό κατσίκι.
Αυτήν την ιστορία ήρθε και μας θύμισε η ανακοίνωση της Α.Δ. Χαλκιδικής, με τους ισχυρισμούς της ότι:
«ουδέποτε αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν κατά διαδηλωτών»
«διαδηλωτές προκάλεσαν εκ προθέσεως εμπρησμό στην δασική περιοχή των Σκουριών Χαλκιδικής»
«τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί και πήγαν στο νοσοκομείο»
«οι αστυνομικές δυνάμεις ουδέποτε προκάλεσαν φθορές σε αυτοκίνητα, ούτε έριξαν δακρυγόνα μέσα σε οχήματα»
«Οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων»
«Οι (14) διαδηλωτές που συνελήφθησαν (ηλικίας 18 έως 66 ετών), είχαν κατά νου την στάση, την απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης, τις επικίνδυνες σωματικές βλάβες και την αντίσταση»
«κατασχέθηκαν μάσκες, βόμβες μολότοφ, ξύλινα κοντάρια και άλλα αντικείμενα που έφεραν διαμαρτυρόμενοι, μέσα που προφανώς προόριζαν για επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων»
«σε καμία Αστυνομική Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής δεν έχει αναφερθεί περιστατικό ή συμβάν σχετικά με τραυματισμό διαδηλωτών»
«τα αναφερόμενα σε δημοσιεύματα για «παρουσία» αστυνομικών από Υπηρεσίες ασφαλείας σε νοσοκομεία, που ζητούσαν στοιχεία ασθενών, δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα»
«τα σχετικά δημοσιεύματα είναι ανυπόστατα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα»
«προς άρση κάθε παρερμηνείας, όλες οι ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων έγιναν στο πλαίσιο της νομιμότητας και με πλήρη σεβασμό των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων»

Τύφλα να ‘χει ο Χένρι Τάσκα δηλαδή.


(στην πρώτη foto πάνω δεξιά η "ένοχη" ζαρτινιέρα, από παλαιώτερο περιστατικό...)


ierissos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :