Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΥΝΘΟΥ

Αγιασμός στο υπό κατασκευή Πολιτιστικό Κέντρο Ολύνθου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (19-11-2012), παρουσία του Δημάρχου Πολυγύρου κ. Ζωγράφου, του Αντιδημάρχου Πολυγύρου κ. Βορδού, του Αρχηγού της Μείζονος Μειοψηφίας του Δ.Σ. Πολυγύρου κ Μπογδάνου, του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Ολύνθου κ. Βαγιωνά, των πολιτιστικών φορέων της περιοχής και πλήθους κόσμου.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, κ. Αστέριος Ζωγράφος, μετά την τελετή του αγιασμού, δήλωσε τα εξής: «Πρόκειται για ένα έργο, που είχαμε υποσχεθεί στους κατοίκους της Ολύνθου. Η παρέμβαση είναι ενταγμένη στο κοινοτικό πρόγραμμα Leader και έχει προϋπολογισμό 300.000 ευρώ. Είναι ευνόητο ότι ο Δήμος Πολυγύρου θα διαθέσει όσα περαιτέρω χρήματα απαιτηθούν, για να παραδώσουμε στους κατοίκους μια ολοκληρωμένη παρέμβαση. Με μεγάλη ικανοποίηση αφιερώνουμε το έργο αυτό στους πολίτες της Ολύνθου και ιδιαίτερα στους νέους. Τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων της Ολύνθου καλούνται να πάρουν στα χέρια τους την τύχη του Πολιτιστικού Κέντρου και να το μετατρέψουν σε πομπό πολιτισμού και εξέλιξης για την περιοχή. Αξίζει επίσης να τονίσω ότι και στην Ορμύλια ξεκίνησε η κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου, ενταγμένου στο ίδιο πρόγραμμα με τον ίδιο προϋπολογισμό».
Με αφορμή τον αγιασμό στο Πολιτιστικό Κέντρο Ολύνθου ο Δήμαρχος Πολυγύρου έκανε γνωστό ότι σε μία εβδομάδα ξεκινάει το αντιπλημμυρικό έργο της Ολύνθου, προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ. Ταυτόχρονα επισήμανε ότι ο Δήμος Πολυγύρου περιμένει την έγκριση των τευχών δημοπράτησης από τη Διαχειριστική Αρχή της ΠΚΜ, για να δημοπρατήσει το μεγάλο έργο του βιολογικού και των αποχετευτικών δικτύων της Ολύνθου, συνολικού προϋπολογισμού 4.400.000 ευρώ.
«Όλα αυτά τα έργα είναι προϊόντα δουλειάς, προϊόντα συνεργασίας με την τοπική κοινωνία και αξιοποίησης από πλευράς Δήμου όλων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων» κατέληξε ο κ. Ζωγράφος.
Τέλος να σημειώσουμε ότι την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012, στις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί αγιασμός στο υπό κατασκευή νηπιαγωγείο Καλυβών.



Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου


Δεν υπάρχουν σχόλια :