Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ενημέρωση για τις επικείμενες νέες μεταλλευτικές δραστηριότητες στην Χαλκιδική, την έναρξη της καταστροφής του δάσους των Σκουριών και την επαπειλούμενη μεταλλουργία χρυσού, πραγματοποίησαν απόψε το απόγευμα κάτοικοι των Μαντεμοχωρίων, ετεροδημότες και πρωτοβουλίες πολιτών της Θεσσαλονίκης. Με διανομή χιλιάδων φυλλαδίων και ανάρτηση πανώ στο πεζοδρόμιο της πλατείας Αριστοτέλους, έγινε ακόμα μια προσπάθεια να ενημερωθεί ο λαός της Θεσσαλονίκης αφού η Χαλκιδική είναι το μπαλκόνι της, και χιλιάδες θεσσαλονικείς διαθέτουν εκεί περιουσία που απειλείται από τις εξορρύξεις και την μετατροπή της Χαλκιδικής σε περιοχή βαρειάς βιομηχανίας.

Στην παρέμβαση παρευρέθηκε και ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Μανόλης Λαμτζίδης, γνωστός για την θέση του υπέρ των αγώνων των κατοίκων της Χαλκιδικής, να απαλλαγούν απ' τη μάστιγα των μεταλλείων.

Προς ενημέρωση αυτών που προσπαθούν να συκοφαντήσουν των αγώνα της πλειοψηφίας των Χαλκιδικιωτών (και για να λύνονται και κάποιες απορίες που συχνά επαναλαμβάνονται αστόχως), έγινε γνωστό από τους διοργανωτές, ότι τα φυλλάδια τυπώθηκαν δωρεάν από γνωστό μεγάλο τυπογράφο της πόλης που στηρίζει τους κατοίκους και τα πανώ έγιναν δαπάνη εκδοτικού οίκου που οι ιδιοκτήτες κατάγονται απ΄την περιοχή.


stratoniki.wordpress.com


Δεν υπάρχουν σχόλια :