Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΑΓΙΑΣΜΟΣ-ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΛΥΒΩΝ

Πραγματοποιήθηκε εχθές το πρωί, 23-11-2012, ο αγιασμός για τη θεμελίωση του νηπιαγωγείου Καλυβών, παρουσία μαθητών και δασκάλων του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου της περιοχής, εκπροσώπων του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, του πολιτιστικού συλλόγου και κατοίκων της περιοχής, δημοτικών και τοπικών συμβούλων.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος, τόνισε τα εξής:
«Η έναρξη των εργασιών κατασκευής του Νηπιαγωγείου Καλυβών αλλά και του 4ου Νηπιαγωγείου Πολυγύρου στην περιοχή Ευαγγελινάδικα αποτελεί απτό δείγμα της δουλειάς της Δημοτικής Αρχής στον τομέα της σχολικής στέγης. Παρά τα νομικά και πραγματικά εμπόδια, που συναντήσαμε για την υλοποίηση των έργων αυτών, καταφέραμε με συνεχόμενες και στοχευόμενες μας παρεμβάσεις στην Αθήνα να τα εντάξουμε στο ΕΣΠΑ σε συνεργασία με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.
Με την κατασκευή του Νηπιαγωγείου Καλυβών γίνεται πραγματικότητα το όνειρο των κατοίκων της περιοχής. Ευελπιστούμε, κατά δήλωση και της εργολάβου εταιρείας, ότι το έργο θα παραδοθεί το καλοκαίρι, ώστε από την επόμενη σχολική χρονιά τα παιδιά μας να διαπαιδαγωγούνται σε ένα υγιεινό και ασφαλές περιβάλλον.
Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσω ότι μέσα στο Δεκέμβριο ολοκληρώνεται η διαδικασία για τη δημοπράτηση του ήδη ενταγμένου νέου Δημοτικού Σχολείου Καλυβών συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι προσπάθειές μας συνεχίζονται και για τις άλλες περιοχές του Δήμου μας, καθώς υπάρχουν μεγάλες στεγαστικές ανάγκες. Μέλημά μας είναι να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα σχετικά κονδύλια και προγράμματα, που τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, και νομίζω ότι μέσα από την αγάπη του κόσμου και την ενότητα μπορούμε να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα».


Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια :