Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Έναρξη των δράσεων του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας "ΑΡΩΓΗ"

Από την 1η Νοεμβρίου 2012 ξεκίνησαν οι δράσεις του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας «Αρωγή», το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας & Παιδιού.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αρωγή», έχουν εγκριθεί 30 θέσεις κοινωφελούς χαρακτήρα 5μηνης απασχόλησης για τον Δήμο Αριστοτέλη, με στόχο τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, στους τομείς της υγείας, των κοινωνικών υπηρεσιών και της εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στον τομέα των «Υπηρεσιών φροντίδας και μέριμνας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων», αφενός ενισχύονται υπάρχουσες δομές και αφετέρου δημιουργούνται νέες υπηρεσίες.
Τα Προγράμματα «Κοινωνικής μέριμνας» και «Βοήθειας στο σπίτι», ενισχύονται με νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, σε μια προσπάθεια από πλευρά του Δήμου ενίσχυσης των Προγραμμάτων αυτών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δημότες που έχουν ανάγκη, καθώς και να βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Οι νέες υπηρεσίες στον τομέα της υγείας αφορούν στη λειτουργία χώρου φυσικοθεραπείας σε Ιερισσό και Αρναία, όπου θα απασχολούνται δύο φυσικοθεραπευτές. Στους φυσικοθεραπευτές μπορούν να απευθυνθούν ηλικιωμένοι, καθώς και δημότες με προβλήματα υγείας, που χρήζουν φυσικοθεραπείας.
Στον τομέα των «Δράσεων για παιδιά και νέους», ξεκινούν τη λειτουργία τους νέα Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών στο Στανό, το Παλαιοχώρι, τη Βαρβάρα και την Ολυμπιάδα. Τα παιδιά θα απασχολούν με δημιουργικές ασχολίες στις κατά τόπους κοινότητες γυμναστής, νηπιαγωγός, δάσκαλος, φιλόλογος και καθηγητής πληροφορικής. Επιπλέον, για τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες θα λειτουργήσουν τμήματα υποστήριξης στο ΚΔΑΠ της Αρναίας και στο Πρόγραμμα του Παλαιοχωρίου.
Παράλληλα, ενισχύεται με μια βρεφονηπιοκόμο και ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αρναίας.
Για την οδική ασφάλεια των μικρών νηπίων και μαθητών εισάγεται ένας νέος θεσμός για τον Δήμο Αριστοτέλη, αυτός του Σχολικού Τροχονόμου. Δύο σχολικοί τροχονόμοι ανήκουν πλέον στο δυναμικό του Δήμου Αριστοτέλη, οι οποίοι θα βοηθούν τους μικρούς μαθητές να μεταβούν με ασφάλεια στα σχολεία τους, τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά την αποχώρηση τους.
Τέλος, για την υποστήριξη των γονέων στο γονεϊκό τους ρόλο, θα λειτουργήσει Σχολή Γονέων, στην οποία μπορούν να απευθύνονται οι γονείς που επιθυμούν να ενημερωθούν και να συζητήσουν με την παιδοψυχολόγο για θέματα που τους απασχολούν και σχετίζονται με τη λειτουργία της οικογένειας, τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, καθώς και το ζευγάρι.
Μέσα από τις δράσεις του Προγράμματος «Αρωγή» και τις νέες υπηρεσίες που δημιουργούνται, στόχος είναι να ενισχυθούν και να βελτιωθούν οι παρεχόμενες στους πολίτες υπηρεσίες, καθώς και να δοθεί η ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να εργαστούν και να προσφέρουν.

Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που ενισχύουν την απασχόληση αποτελεί μια προσπάθεια να εξασφαλίσουμε πόρους για τον τόπο μας, εργασία για τα παιδιά μας και να προσφέρουμε υπηρεσίες στους δημότες μας, που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη και πρόοδο.
Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο υπηρεσιών για τους δημότες μας, οι οποίες θα προσφέρονται αποκεντρωμένα, σε κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα του Δήμου, ώστε να αποκτήσουν τα χωριά μας ξανά πνοή και οι δημότες μας να μην ταλαιπωρούνται.
Η προστασία του εισοδήματος και η αξιοποίηση ευκαιριών για την τόνωση της εργασίας, η παροχή νέων υπηρεσιών προς όφελος των δημοτών και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους αποτελούν κύριους άξονες του τοπικού αναπτυξιακού μας προγράμματος και βασική προτεραιότητα για μας ως δημοτική αρχή».


ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ιερισσός, 02/11/2012
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ




Δεν υπάρχουν σχόλια :