Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας σε συνεργασία με τη Σχολή Γεωπονίας και τους Μελισσοκομικούς φορείς κατά της εξόρυξης χρυσού.

Ως απότοκο της ημερίδας που έγινε στις 10 Νοεμβρίου στο κτίριο του τομέα επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων στη Θέρμη Θεσσαλονίκης με ευθύνη της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας σε συνεργασία με τη Σχολή Γεωπονίας και τους Μελισσοκομικούς φορείς με θέμα "Επιπτώσεις των Νεονικοτινοειδών σκευασμάτων και της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Μελισσοκομία", συντάχθηκε το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ
Είμαστε ενάντια στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη Χαλκιδική και όπου αλλού ανάλογες δραστηριότητες επιφέρουν μη-αναστρέψιμες, καταστροφικές επιπτώσεις στο φυσικό, οικιστικό, παραγωγικό, κοινωνικό μας περιβάλλον.
Καταγγέλλουμε την καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος και την ακύρωση κάθε άλλης παραγωγικής δραστηριότητας που απορρέει από αυτήν.
Απαιτούμε σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματά μας για να μπορούμε να αναπνέουμε, να δουλεύουμε, να τρώμε και να ζούμε χωρίς φόβο.
Απαιτούμε σεβασμό στο δικαίωμα αυτοδιάθεσης των τοπικών κοινωνιών για την επιλογή εναλλακτικών δρόμων βιώσιμης ανάπτυξης, σύμφωνα με τις δυνατότητες, την παράδοση και τον πολιτισμό κάθε περιοχής.
Αρνούμαστε να δεχθούμε την καταστροφή σαν εναλλακτικό δρόμο «ανάπτυξης».
Θα αντισταθούμε στην υποθήκευση της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :