Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής για τους 3 συλληφθέντες της Θεσσαλονίκης

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής καταδικάζει την απαράδεκτη και τρομοκρατική σύλληψη, κράτηση και παραπομπή σε δίκη του δάσκαλου Θανάση Αγαπητού, μέλους του ΔΣ του Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, και των εργαζομένων στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά.

Ειδικότερα για κάθε εκπαιδευτικό, μαύρες μνήμες ξυπνά η σύλληψη του Θ. Αγαπητού μέσα στο χώρο του Σχολείου του, ανήμερα της γιορτής του Πολυτεχνείου.

Η κίνηση αυτή είναι μια σαφέστατη προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων κατά της μνημονιακής πολιτικής της εξαθλίωσης, καθώς οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ, ενάντια στην επίσκεψη του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας Φούχτελ.

Ως γνωστόν ο κ. Φούχτελ, συμπεριφερόμενος ως νέος τοποτηρητής στη χώρα μας, καταφέρθηκε υποτιμητικά κατά των Ελλήνων εργαζομένων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «1.000 Γερμανοί δουλεύουν όσο 3.000 Έλληνες»

Την ίδια στιγμή που η κοινωνία στενάζει από τη φτώχεια, την ανεργία, τις απολύσεις και τις περικοπές και γενικότερα από την πολιτική που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση και η τρόικα, η δίωξη αυτή αποτελεί ύψιστη πρόκληση για κάθε εργαζόμενο. «Παράνομη βία» είναι να μην έχεις δουλειά, μισθό για να ζεις, υγειονομική περίθαλψη, ασφάλιση, δωρεάν παιδεία και δημοκρατικά δικαιώματα και όχι να διαδηλώνεις για το δίκιο.

Η ποινικοποίηση των αγώνων, η καταστολή και η τρομοκράτηση του λαού δεν θα περάσει

Απαιτούμε :

 Να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη και να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες συνάδελφοί μας.

 Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους συλληφθέντες. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, η ενότητα η δύναμή μας.

 Έξω η τρόικα από τη χώρα. Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία



ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΙΝΗ ΙΩΑΝΝΑ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΛΕΚΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :