Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Χωρίς χειροπέδες μετά από 30 μήνες ο Π. Σαξώνης

Το φως του ήλιου είδε σήμερα μετά από 30 μήνες προσωρινής κράτησης (18 μήνες για το αδίκημα της υπεξαίρεσης και 12 για το αδίκημα του ξεπλύματος χρήματος) ο βασικός κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης στο Δ. Θεσσαλονίκης Π. Σαξώνης.

Ο Π. Σαξώνης έχοντας συμπληρώσει το ανώτατο όριο προφυλάκισης, σήμερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο συνήγορος του, ο πρώην ταμίας του Δ. Θεσσαλονίκης θα προσφέρει καλύτερα στο έργο της δικαιοσύνης κυκλοφορώντας ελεύθερος. Σημείωσε, μάλιστα, οτι ο κ Σαξώνης κρατήθηκε καταχρηστικά επί 30 μήνες, υπερβαίνοντας κατά πολύ το ανώτατο όριο προφυλάκισης που είναι οι 18 μήνες.

Απαντώντας σε δημοσιεύματα του Τύπου, που έκαναν λόγο για ανασκευή της δήλωσης που είχε κάνει την περασμένη εβδομάδα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ότι για τα πλαστά έγγραφα δεν γνώριζε κανείς άλλος εκτός από τον ίδιο, ο συνήγορος του δήλωσε πως ο Σαξώνης διευκρίνισε και δεν ανασκεύασε τη δήλωση του.

Υπενθυμίζεται οτι ζητώντας το λόγο από το δικαστήριο, ο Π. Σαξώνης είπε ότι η παραπάνω δήλωσή του παρερμηνεύτηκε, διευκρινίζοντας ότι αφορούσε 12 πλαστά έγγραφα που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο. «Για τα συγκεκριμένα έγγραφα δεν ήξερε κανείς. Για τα υπόλοιπα βεβαίως γνώριζαν» είπε κάνοντας, μάλιστα, λόγο για «μεθοδολογία».




Seleo.gr News


Δεν υπάρχουν σχόλια :