Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Κινδυνεύουμε με αφανισμό

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, η Ελλάδα –εκτός από την οικονομική κατάρρευση- έχει να αντιμετωπίσει και τις τροπικές ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια. Δηλαδή, όποιος καταφέρει να γλιτώσει από την πείνα θα τα τινάξει από ελονοσία, ενώ καιροφυλακτούν και άλλες αρρώστιες όπως η πανούκλα, η λέπρα και η χολέρα.

Σύμφωνα με το Reuters, οι Έλληνες πιστεύουν πως τα κουνούπια τα φέρνουν μαζί τους οι μετανάστες, για να μας ξεκάνουν όλους.

Παράλληλα, έχει αποδειχτεί πως τα κουνούπια δεν τσιμπάνε τους μετανάστες, αφενός γιατί τους ξέρουν και αφετέρου επειδή προτιμούν το ελληνικό αίμα που είναι πλούσιο και χορταστικό, ενώ οι Έλληνες έχουν και πιο γκουρμέ DNA.

Σε δημοσκόπηση που έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, το 79% των ερωτηθέντων απάντησε πως τα κουνούπια δεν τσιμπάνε τους μετανάστες επειδή φοβούνται μην κολλήσουν καμιά αρρώστια, ενώ το 89% πιστεύει πως πρέπει τα κουνούπια να συλληφθούν και να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Ήδη, τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής κάνουν επιθέσεις σε κουνούπια από την Αφρική αλλά υπάρχουν καταγγελίες πως έχουν επιτεθεί και σε ελληνικά κουνούπια.

Τα περισσότερα κρούσματα ελονοσίας καταγράφονται στην Πελοπόννησο και, οπωσδήποτε αυτό είναι δίκαιο αν σκεφτείς τις καταστροφές και τις συμφορές που έχουν προξενήσει οι Πελοποννήσιοι στην Ελλάδα.

Οι τροπικές ασθένειες θεωρούνται ως ένα ακόμα βήμα για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και ένα βήμα πιο κοντά στην Αφρική όπου και ανήκει.




pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια :