Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

Ο καιρός

Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 19/10/2012.

Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, περιμένουμε την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 29 στην Δυτική Ελλάδα, από 12 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 26 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 18 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στα δυτικά πελάγη θυελλώδεις. Μέτριοι ανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, στρεφόμενοι το μεσημέρι σε βόρειους με ίδιες εντάσεις.

Διαυγή καιρό και πτώση της θερμοκρασίας περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και στις ανατολικές ακτές οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και πρόσκαιρα στο Νότιο Ευβοϊκό θυελλώδεις.

Λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :