Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

9ο ΠΕΡΑΣΜΑ ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ

Το 9ο πέρασμα του όρους Δραγουντέλι θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου. Αυτή η περιβαλλοντική εκδήλωση αποτελεί πλέον θεσμό για τη Σιθωνία και διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σιθωνίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παρθενών» υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι να βγει ο κόσμος στο δάσος, να περπατήσει, να γνωρίσει και ν` αγαπήσει το Δραγουντέλι, τον ορεινό όγκο της Σιθωνίας, γυμνάζοντας ταυτόχρονα σώμα και ψυχή. Πρόκειται για μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου σε θέματα που σχετίζονται με το δασικό μας πλούτο και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Παράλληλα, στόχος είναι η συνάντηση ανθρώπων με κοινές περιβαλλοντικές ευαισθησίες και η επαφή τους με την παράδοση του τόπου και την πολιτιστική κληρονομιά του, με επίκεντρο τον παραδοσιακό οικισμό του Δραγουντέλι, τον Παρθενώνα. Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος σε δήλωσή του ανέφερε:
«Ο πολιτισμός είναι μια έννοια πλατιά, που συνδέεται με την παιδεία, την επιμόρφωση, την πνευματική και ψυχική αναβάθμιση, το περιβάλλον και την κοινωνική συμμετοχή, αλλά και με την παράδοση, την ιστορία και τα μνημεία. Αυτόν ακριβώς τον πολιτισμό προάγει και υπηρετεί η διοργάνωση του Περάσματος του Δραγουντέλι, που εμείς σκεφτήκαμε, οργανώσαμε και καθιερώσαμε πριν 9 χρόνια ως δημοτική αρχή. Καλούμε και φέτος όλους όσους αγαπούν τη φύση και θέλουν να γνωρίζουν τις φυσικές ομορφιές της Σιθωνίας, γυμνάζοντας παράλληλα σώμα και ψυχή, να συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση».
Στο 9ο Πέρασμα Δραγουντέλι θα υπάρχουν έξι (6) περιπατητικές διαδρομές, μία (1) ποδηλατική και μία (1) για άλογα. Αναλυτικά δείτε το συνημμένο έγγραφο με τις διαδρομές και τις ώρες αναχώρησης.
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΙΘΩΝΙΑΣ: Τηλ. 23750 20151
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΑΡΘΕΝΩΝ»: Τηλ. : 6948076521
Στο site του Δήμου Σιθωνίας: www.dimossithonias.gr

Στο τέλος των διαδρομών, γύρω στις 13.00 μ.μ, με επίκεντρο την πλατεία του Παρθενώνα, στον οποίο καταλήγουν όλες οι διαδρομές, θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα για τους συμμετέχοντες.

Σε όλες τις διαδρομές θα υπάρχουν συγκεκριμένες στάσεις ανεφοδιασμού που επισημαίνονται στο χάρτη, ο οποίος συνοδεύει το παρόν.
Οι διαδρομές θα καλύπτονται ιατρικά από ασθενοφόρα και γιατρούς με φαρμακευτικό υλικό. Συνιστάται πάντως η προσοχή σε άτομα που έχουν προβλήματα υγείαςκαθώς και σε όσους είναι αλλεργικοί στο τσίμπημα μελισσών ή άλλων εντόμων.
Θα υπάρχουν αυτοκίνητα άμεσης επέμβασης. Οι συμμετέχοντες μπορούν να τηλεφωνούν για οποιοδήποτε πρόβλημα στα κάτωθι τηλέφωνα:
Αντιδήμαρχος κ. Ψηλογιάννης Γεώργιος, 6983337263.
Πολιτιστικού Συλλόγου Παρθενών: 6948076521, 6947423779, 6978995058.

Η αποχώρηση των περιπατητών προς τις αφετηρίες τους θα γίνει μετά το πέρας των εκδηλώσεων στον Παρθενώνα, μεταξύ 3 και 5 το απόγευμα.
Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να αναχωρήσει από το χώρο της εκδήλωσης πριν ή μετά την καθορισμένη ώρα να φροντίσει να έχει δικό του μέσο μετακίνησης.
Όσον αφορά στην Ποδηλατική Διαδρομή, η οργανωτική επιτροπή σε περίπτωση βλάβης κάποιου ποδηλάτου δεν αναλαμβάνει την επισκευή του παρά μόνο τη μεταφορά του.



Ρεσπέντζα

Δεν υπάρχουν σχόλια :