Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Δωρεάν Μαστογραφία για 100 γυναίκες του Δήμου Αριστοτέλη

Εκατό γυναίκες του Δήμου Αριστοτέλη, ηλικίας 40-70 ετών, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφία, το διήμερο 14-15 Νοεμβρίου 2012, στον Πολύγυρο, από την Κινητή Μονάδα Μαστογραφιών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Ο Δήμος Αριστοτέλη ανταποκρινόμενος θετικά στην πρόσκληση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, η οποία συνεργάζεται με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, συμμετέχει στην καμπάνια πρόληψης, ενημέρωσης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.
Προκειμένου μάλιστα να διευκολύνει και να στηρίξει τις γυναίκες όλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, ο Δήμος Αριστοτέλη θα διαθέσει λεωφορείο για τη μετακίνηση τους.
Για να καλυφθούν οι ανάγκες και των εργαζόμενων γυναικών, θα τηρηθεί πρωινό και απογευματινό πρόγραμμα εξέτασης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εξέταση 25 γυναικών το πρωί και 25 το απόγευμα.
Οι προϋποθέσεις για το μαστογραφικό έλεγχο είναι:
- η ηλικία των γυναικών να είναι από 40 έως 70 ετών
- να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες
- να μην έχουν ιστορικό καρκίνο μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό
- να μην είναι σε έμμηνο ρήση (περίοδος 3 ημέρες πριν - 5 ημέρες μετά)
Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενες γυναίκες να εξεταστούν, είναι να κλείσουν προηγουμένως ραντεβού. Για αιτήσεις συμμετοχής, μπορούν να καλέσουν στην πενταψήφια γραμμή εξυπηρέτησης του δημότη 15410, μεταξύ 9:00-13:00 π.μ., μέχρι και την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων.

Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας ανέφερε τα εξής:
«Η πρόληψη και η ενημέρωση των δημοτών μας σε θέματα υγείας αποτελεί κύριο πυλώνα του κοινωνικού προγράμματος μας, γι’ αυτό και ανταποκριθήκαμε άμεσα και με μεγάλη χαρά στην πρόσκληση της Διεύθυνσης Υγείας και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για την υλοποίηση δωρεάν μαστογραφιών σε γυναίκες του Δήμου μας.
Ως δημοτική αρχή είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα πρόληψης και υγείας. Ήδη από τον Ιούλιο του 2011 συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου για τον προληπτικό έλεγχο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Στο πλαίσιο αυτού του Προγράμματος, 2.500 γυναίκες από όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες μας έχουν ήδη λάβει ενημερωτική επιστολή για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και έχουμε ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο των επισκέψεων μας στα χωριά του Δήμου μας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε 330 περίπου δημότισσες μας να υποβληθούν σε δωρεάν Τεστ Παπ στον τόπο διαμονής τους.
Κύριο μέλημα μας είναι να προσφέρουμε σε όσες περισσότερες γυναίκες μπορούμε την ευκαιρία να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και μ’ αυτό τον τρόπο να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής τους.
Παράλληλα, η λειτουργία Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους, η οποία ξεκίνησε αποκεντρωμένα σε κάθε χωριό του Δήμου μας, από την προηγούμενη χρονιά, αποτελεί άλλη μια προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή. Μέσα από τα Προγράμματα Άθλησης, προσφέρουμε την ευκαιρία σε δημότες κάθε ηλικίας, όχι μόνο να γυμναστούν και να ψυχαγωγηθούν, αλλά και να φροντίσουν την υγεία τους, αξιοποιώντας ουσιαστικά τον ελεύθερο τους χρόνο.
Απώτερος σκοπός μας είναι να προσφέρουμε, με όσα μέσα διαθέτουμε, μια καλύτερη ποιότητα ζωής στους δημότες μας».


ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ιερισσός, 29/10/2012
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ





Δεν υπάρχουν σχόλια :