Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

I love Yiannis

Ξεκίνησαν χτες οι εγγραφές στην Παναθηναϊκή Συμμαχία -που σκοπό έχει τη σωτηρία του Παναθηναϊκού- και ήδη έχει συγκεντρωθεί πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, οπότε μάλλον θα περισσέψουν χρήματα, ώστε, εκτός από τον Παναθηναϊκό, να σωθεί και η χώρα.

Τώρα βέβαια, δεν αποκλείεται οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού να μην έχουν δώσει ούτε 1 ευρώ αλλά να ανακοινώνεται πως συγκεντρώθηκε ένα εκατομμύριο, για να τσιμπήσουν τίποτα δυστυχισμένοι και να τρέξουν να γραφτούν στην Παναθηναϊκή Συμμαχία.

Πάντως, η Παναθηναϊκή Συμμαχία ξεκίνησε ήδη να προσφέρει στον Παναθηναϊκό, αφού αγόρασε χτες ένα μπαστούνι για τον Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος θα παίξει ξανά μπάλα σε 12 χρόνια.

Αίσθηση έχει προκαλέσει ο ενθουσιασμός με τον οποίο συμμετέχει στην Παναθηναϊκή Συμμαχία ο Γιάννης Αλαφούζος.

Ο κ. Αλαφούζος έχει παρατήσει τις δουλειές του και ξημεροβραδιάζεται στο twitter, όπου ανταλλάσσει απόψεις με αγνούς οπαδούς του Παναθηναϊκού, όπως ο Gamietai_o_thrilos_ki_o_Pireas και ο Poutsa_kai_ksilo_ston_poustara_ton_thrilo.

Μάλιστα, ο κ. Αλαφούζος έχει την ευγένεια να γράφει ανορθόγραφα, για να μην αισθάνονται μειονεκτικά οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που είναι αναλφάβητοι.

Κανείς δεν έχει καταλάβει πώς ξύπνησε έτσι ξαφνικά ο Μίμης Δομάζος μέσα στον κ. Αλαφούζο -και θυμήθηκε το 2012 να κατηγορήσει τον Κόκκαλη για τα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού- αλλά θα πρέπει να είναι πολύ παθιασμένος βάζελος, για να έχει παρατήσει τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή που πάνε κατά διαβόλου και να ασχολείται όλη μέρα με τον Παναθηναϊκό.

Κάποιοι κακοπροαίρετοι υποστηρίζουν πως το ενδιαφέρον του κ. Αλαφούζου για τον Παναθηναϊκό δεν είναι πραγματικό αλλά πως σκοπεύει να χρησιμοποιήσει -όπως τόσοι και τόσοι άλλοι στο παρελθόν- τους οπαδούς του Παναθηναϊκού ως ασπίδα για τις επαγγελματικές του ασχολίες, αλλά είμαι βέβαιος πως αυτά είναι κακοήθειες.

Κανείς δεν σκέφτεται πως ο Βαρδινογιάννης και ο Κόκκαλης -που υποτίθεται πως ήταν εχθροί- έκαναν πολύ καλά τις δουλίτσες τους όλα αυτά τα χρόνια, ενώ πολλοί από τους ηλίθιους και δυστυχισμένους οπαδούς των δυο ομάδων που έπαιζαν το παιχνίδι του Κόκκαλη και του Βαρδινογιάννη σήμερα ζουν με δανεικά και κάνουν το σκατό τους παξιμάδι.

Πάντως, προκαλεί εντύπωση πως ένας άνθρωπος που φέρθηκε αδίστακτα στους υπαλλήλους του και απέλυσε εργαζόμενους που δούλευαν σε αυτόν πάνω από δέκα χρόνια έχει συγκινηθεί τόσο πολύ από την πιθανότητα να μείνει απλήρωτος ο Καραγκούνης αλλά έτσι είναι αυτοί οι πλούσιοι: ευαίσθητοι.

Εντύπωση προκαλεί και η κόντρα του Γιάννη Αλαφούζου με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, αφού εντελώς συμπτωματικά είναι συνέταιροι.

Οι δυο άνδρες παρουσιάζονται ως αντίπαλοι αλλά δεν αποκλείεται να είναι κάποια από αυτές τις αντιπαλότητες που, ουσιαστικά, πρόκειται για συμμαχία και γίνεται πράξη με έναν αριστουργηματικό τρόπο.

Πάντως, είναι εντυπωσιακό πως στην χρεοκοπημένη Ελλάδα υπάρχουν ακόμα οπαδοί ομάδων που τσιμπάνε με τους Μαρινάκηδες και τους Αλαφούζους, αλλά, από την άλλη, είναι και λογικό, αφού, αν δεν υπήρχαν όλα αυτά τα ζώα που φανατίζονται και παίζουν ξύλο για τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ -και τις άλλες ομάδες-, η χώρα δεν θα είχε χρεοκοπήσει.

Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι η Παναθηναϊκή Συμμαχία να τα καταφέρει γιατί ένα από τα ιδρυτικά της μέλη είναι ο Παύλος Τσίμας, οπότε μπορεί οι οπαδοί του Ολυμπιακού να φωνάξουν μέσα στο Καραϊσκάκη το σύνθημα «Το πάθος για το χρήμα σε κάνει Παύλο Τσίμα» και να γνωρίσω την απόλυτη καταξίωση.



pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια :