Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ο καιρός

Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 02/07/2012.

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα και μικρή περαιτέρω ενίσχυση του μελτεμιού στο Αιγαίο, περιμένουμε τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012. Κατά τις θερμές ώρες της ημέρας μεμονωμένες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 22 έως 35 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 22 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Ωστόσο στο Ανατολικό Αιγαίο και στις νότιες ακτές της Κρήτης η μέγιστη θα φτάσει στους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις. Εξαίρεση αποτελούν τα βορειοδυτικά πελάγη όπου οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι. Ασθενείς έως μέτριοι βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά του νομού δε θα ξεπεράσει τους 27. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τις πρωινές ώρες στο Νότιο Ευβοϊκό θυελλώδεις.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.



www.meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :