Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Χαλκιδική: σε δημοπράτηση το οδικό έργο Μουδανιά - Ποτίδαια που του ..λείπει ένα χιλιόμετρο

Δημοπρατείται τελικά το τμήμα της Εθνικής Οδού Μουδανιών-Ποτίδαιας ..μείον ένα χιλιόμετρο. Η Εγνατία Οδός ΑΕ σαν αναθέτουσα αρχή κατέληξε στην Σολομώντεια λύση της λειψής δημοπράτησης για να μην χαθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που έχουν δεσμευτεί για αυτό το έργο.

Το έργο είναι χρηματοδοτούμενο από το Ε.Π. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ 2007-2013 και συγχρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Συνοχής. Έτσι από τα εναπομείναντα 5,2 χιλιόμετρα πλήρους αναβάθμισης του τμήματος σε κλειστό αυτοκινητόδρομο τα 4,2 θα κατασκευαστούν και στο υπόλοιπο 1 χιλιόμετρα θα ..αναστενάζει ειδικά τα καλοκαίρια όλη η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική…

Το έργο έχει τίτλο "Κάθετος άξονας Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκη - Ν. Μουδανιά - Ποτίδαια: βελτίωση - διαπλάτυνση τμήματος Ν. Μουδανιά - Ποτίδαια από χ.θ 0+000 έως χ.θ 4+200 και ο προϋπολογισμός του έργου είναι 18.967.479,68 ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ). Η διάρκεια της ολοκλήρωσης της κατασκευαστικής περιόδου είναι 36 μήνες (3 χρόνια) από την ανάθεση της σύμβασης.

Η ημέρα της δημοπράτησης είναι......




στις 21 Αυγούστου 2012 και αν όλα πάνε καλά ο ανάδοχος θα πιάσει δουλειά στις αρχές του 2013 με στόχο το έργο να ολοκληρωθεί εντός του 2016. Να θυμίσουμε πως για το «αμαρτωλό χιλιόμετρο» υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία που μαζί της συμφώνησε τελικά και η ..Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ
Βασικό σχέδιο του έργου είναι η βελτίωση – διαπλάτυνση του οδικού τμήματος Μουδανιά - Ποτίδαια του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού "Θεσσαλονίκη – Κασσάνδρεια" της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής. Η βελτίωση – διαπλάτυνση αφορά στην μετατροπή της υφιστάμενης δίϊχνης οδού σε τετράϊχνη με 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και αμφίπλευρο μεταλλικό στηθαίο ασφαλείας.

Το μήκος του προς βελτίωση τμήματος είναι 4,2 χλμ. με αφετηρία τον Ανισόπεδο Κόμβο Μουδανιών. Επιπλέον περιλαμβάνονται:

Η ολοκλήρωση του ανισόπεδου Κόμβου ΑΚ1, και η κατασκευή του παράπλευρου οδικού δικτύου, που αποτελείται από:
α) τον αριστερό παράπλευρο,
β) τον δεξιό παράπλευρο και
γ) τοπικές οδούς, βοηθητικούς δρόμους εξυπηρέτησης παροδίων και συνδετήρια τμήματα αποκατάστασης προσβάσεων παροδίων.

Στο έργο περιλαμβάνονται εργασίες χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, φωτισμού, σήμανσης, ασφάλειας και πρασίνου.

Πηγή:ypodomes.com









.

Δεν υπάρχουν σχόλια :