Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

"ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ"

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Χωρίς ασθενοφόρα έχει μείνει για ένα ακόμα καλοκαίρι η Χαλκιδική και η εικόνα που παρουσιάζει στο νομός χαρακτηρίζεται τραγική… Η Πανελληνία Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ απέστειλε καταγγελία στους εισαγγελείς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής αλλά και στο υπουργείο Υγείας, παρουσιάζοντας το πρόβλημα, ενώ κάνει λόγο για «εγκληματική έλλειψη ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική».

Στο νομό Χαλκιδικής υπάρχουν.......




6 ασθενοφόρα (συνολικά Κ.Υ και ΕΚΑΒ ) για να καλύψουν τις ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών και από αυτά κάποια καλύπτουν μόνο πρωινές βάρδιες.




Ο πληθυσμός της Χαλκιδικής ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες αγγίζει το 1.000.000 άτομα γεγονός που καθιστά αυτονόητη την αδυναμία του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής να ανταπεξέλθει, όπου λόγω διακομιδών επειγόντων περιστατικών προς τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης παραμένουν στην Χαλκιδική για κάλυψη ένα ή πολλές φορές και κανένα ασθενοφόρο.


Αποτέλεσμα είναι το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης να αναγκάζετε να αποστέλλει ασθενοφόρα από το νομό Θεσσαλονίκης στο νομό Χαλκιδικής για να ανταποκριθούν σε επείγουσες κλήσεις.
Τα στοιχεία που παραθέτει στην καταγγελία της η Πανελληνία Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ είναι συγκλονιστικά:


• Ασθενοφόρο από Θεσσαλονίκη για ανακοπή καρδιάς 37χρονου στα Ν.Μουδανιά Χαλκιδικής
• Ασθενοφόρο από Θεσσαλονίκη για να παραλάβει 5χρονο παιδί με σοβαρές κακώσεις από χτύπημα προπέλας κα μεταφορά σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης
• Ασθενοφόρα από Θεσσαλονίκη προς παραλίες Χαλκιδικής για αντιμετώπιση πνιγμών.

Όπως υπογραμμίζει η Ομοσπονδία «όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός και πόσο μεγάλη σημασία έχει ο χρόνος πρόσβασης στον καλούντα και είναι επίσης αποδεδειγμένο ότι η βοήθεια που προσφέρουν οι Διασώστες του ΕΚΑΒ Μετά την παρέλευση μεγάλου χρόνου είναι πολλές φορές άκαρπη. Εάν πραγματικά επιθυμούμε να σώζουμε ζωές και όχι να πεθαίνουν άνθρωποι αβοήθητοι, πρέπει να υπάρξει ενίσχυση του ΤΟΜΕΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΜΕΣΑ και μάλιστα μεγάλη».


του Θοδωρή Δούκα

http://www.halkidikinews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5872:qegklimatiki-i-ellipsi-asthenoforonq&catid=1&Itemid=5


Δεν υπάρχουν σχόλια :