Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ο καιρός


Ηλιοφάνεια με αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες, με τοπικές καταιγίδες στα ορεινά της Κεντρικής, Δυτικής, Βόρειας Ελλάδας και της Πελοποννήσου περιμένουμε την Τρίτη 31 Ιουλίου 2012. Παράλληλα, ενισχυμένοι θα πνέουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 25 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 27 έως 38 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 25 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 25 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο
από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι βορειοδυτικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα ανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Σαρωνικό μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως μετά το μεσημέρι περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς ασθενείς.



meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :