Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


- Ολοκληρώνονται με επιτυχία τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους στο Δήμο Αριστοτέλη
- Υποβάλλονται νέες προτάσεις για την υλοποίηση Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους, περιόδου 2012-2013

Ολοκληρώνονται σε λίγες ημέρες τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους, περιόδου 2011-2012, τα οποία υλοποίησε το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αριστοτέλη σε συνεργασία με τον Δήμο και την Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης.

Η επιτυχία των Προγραμμάτων ήταν σημαντική, καθώς υπήρξε μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση από τους δημότες όλων των ηλικιακών ομάδων. Για την υλοποίηση των Προγραμμάτων αξιοποιήθηκαν, σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, οι υπάρχουσες υποδομές και δημιουργήθηκαν τμήματα, ανάλογα με τις τοπικές ανάγκες. Έτσι, ο δημότης, είχε την ευκαιρία να γυμναστεί και να ψυχαγωγηθεί δωρεάν στον τόπο διαμονής του.
Την αυλαία των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους κλείνει η Εκδήλωση αφιερωμένη στην τρίτη ηλικία, στο Άλσος Αριστοτέλη, την Τρίτη 5 Ιουνίου. Η Εκδήλωση περιλαμβάνει περιπατητική διαδρομή στα Σιδηροκαύσια και το Άλσος Αριστοτέλη. Παράλληλα, θα δοθούν συμβουλές υγείας από επιστημονικό προσωπικό.
Προκειμένου ο Δήμος Αριστοτέλη να καλύψει τις ανάγκες άθλησης των δημοτών για την ερχόμενη χρονιά, υπέβαλλε νέες προτάσεις για την υλοποίηση Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους, περιόδου 2012-2013. Ο σχεδιασμός των νέων Προγραμμάτων έχει γίνει με γνώμονα τις ανάγκες των παιδιών, των ενηλίκων, των γυναικών και των ατόμων τρίτης ηλικίας.
Συγκεκριμένα, τα Προγράμματα που θα υλοποιηθούν αφορούν στην εισαγωγή και μύηση των παιδιών και των νέων στον αθλητισμό, σε Προγράμματα διατροφής και φυσικής κατάστασης για ενήλικες και γυναίκες, σε Προγράμματα άσκησης για άτομα με χρόνιες παθήσεις και σε προγράμματα φυσικών και κινητικών δραστηριοτήτων για ηλικιωμένους. Παράλληλα, προτείνονται και κάποια καινοτόμα Προγράμματα όπως είναι το Πρόγραμμα αθλητικής προετοιμασίας μαθητών λυκείου για εισαγωγή σε Στρατιωτικές Σχολές και Σχολές Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
Κύριοι στόχοι των Προγραμμάτων είναι η άθληση και η ψυχαγωγία όσων συμμετέχουν σε αυτά, η βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης και της υγείας τους, η παροχή συμβουλών και η ενημέρωση σε θέματα υγιεινής διατροφής και η φροντίδα για την ψυχική υγεία μέσα από την άσκηση. Απώτερος στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και η ουσιαστική αξιοποίηση του ελεύθερου τους χρόνου.

Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Ο Δήμος Αριστοτέλη, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο, υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία, τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους για το τρέχον έτος. Για πρώτη φορά κατατέθηκε ολοκληρωμένη πρόταση για όλα τα χωριά του Δήμου και λειτούργησαν αθλητικά τμήματα σε όλες Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.
Ως δημοτική αρχή, κατανοώντας την δύσκολη οικονομική συγκυρία, επιλέξαμε να βρισκόμαστε δίπλα στους πολίτες. Οι δημότες μας είχαν την ευκαιρία να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν δωρεάν σε εγκαταστάσεις του Δήμου.
Στο πλαίσιο του τοπικού αναπτυξιακού προγράμματος του Δήμου Αριστοτέλη, βασική προτεραιότητα αποτελεί η ανάπτυξη δράσεων για την υποστήριξη των δημοτών και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους στην καθημερινότητα τους.
Η λειτουργία των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους υπακούει σε ένα συνολικό σχεδιασμό για την προώθηση της αποκέντρωσης και του ξαναζωντανέματος όλων των χωριών μας.
Το Πρόγραμμα Αποκέντρωσης, για το οποίο είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά και αφορά σε διάφορους τομείς δράσεων και υπηρεσιών προς τους πολίτες, επεκτείνεται.
Ξεκίνησε με τη διοικητική αποκέντρωση και την εξασφάλιση παροχής διοικητικών υπηρεσιών, όσο το δυνατόν πιο κοντά στον πολίτη. Με τη λειτουργία των Γραφείων σε όλες τις Κοινότητες επαναθεμελιώσαμε δομικά και λειτουργικά το Δήμο μας.
Περιλαμβάνει δράσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως είναι η υλοποίηση του Προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και ένα ευρύ κοινωνικό πρόγραμμα φροντίδας για τους νέους, τις γυναίκες, τους ηλικιωμένους. Τα Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, ο διπλασιασμός των δομών των παιδικών σταθμών, τα Προγράμματα της μουσικής παιδείας και η λειτουργία χορευτικών τμημάτων αποτελούν μερικές από τις μέχρι σήμερα δράσεις μας.
Με σύνθημα «Ο Δήμος στο Δημότη», επανασχεδιάζουμε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να προσφέρονται στους δημότες στον τόπο διαμονής τους, στο χωριό τους και για όσες από αυτές είναι εφικτό και ηλεκτρονικά. Στόχος μας είναι σταδιακά να προστίθενται νέες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας».




ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ιερισσός, 01/06/2012
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια :