Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Μικρά Κόμματα (mikrakommata.gr)

είμαστε μια μικρή ομάδα νέων και έχουμε αναλάβει την παρακάτω πρωτοβουλία που σκοπό έχει την ενημέρωση των πολιτών και την επικοινωνιακή υποστήριξη των μικρών κομμάτων που θα λάβουν μέρος στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Το «concept» εν συντομία:
1. Ζητήσαμε από όλα τα μικρά κόμματα να μας απαντήσουν 19 απλές/χαζές ερωτήσεις.
2. 8 από τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα απάντησαν και παρουσιάζουμε τις απαντήσεις τους στο mikrakommata.gr
3. Προτρέπουμε τα παιδιά κάθε ηλικίας με πρόσβαση στο Internet να αλλάξουν τη γνώμη των γονιών τους (αν πρόκειται για παραδοσιακούς ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ/ΝΔ) τις ημέρες πριν από τις εκλογές.

Πρωτοβουλία «Μικρά Κόμματα»
Τι θέλουμε:
Θέλουμε να βοηθήσουμε τους πολίτες στη διαδικασία αναζήτησης πληροφοριών για τις εναλλακτικές επιλογές που έχουν σε αυτές τις εκλογές βοηθώντας ταυτόχρονα τα μικρά κόμματα να προβληθούν στους ψηφοφόρους.

Οι στόχοι μας:
1. Να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες σχετικά με την αναγκαιότητα προσέλευσης στις κάλπες. Η αποχή δεν είναι επιλογή, ούτε το άκυρο και το λευκό.
2. Να προσφέρουμε πληροφορίες σχετικά με όλα τα κόμματα που δεν έλαβαν δωρεάν διαφημιστικό χρόνο για επικοινωνία στα ΜΜΕ. Η φωνή τους πρέπει να ακουστεί σε όλους τους πολίτες της Ελλάδας.
3. Να ψηφίσουν οι πολίτες μικρά κόμματα. Η κοινοβουλευτική πολυφωνία είναι απαραίτητη για μια υγιή δημοκρατία.

Οι θέσεις μας:
1. Τα λογικά επιχειρήματα πρέπει να νικήσουν το φόβο που δημιουργούν στην κοινωνία τα μεγάλα κόμματα, τα διαπλεκόμενα media και τα συμφέροντα που τα υποστηρίζουν.
2. Ο δικομματισμός πρέπει να καταργηθεί στην Ελληνική πολιτική σκηνή. Ο πολυκομματισμός δε συνεπάγεται ακυβερνησία και αστάθεια.
3. Η πολυφωνία στις κυβερνήσεις βοηθά στη δημοκρατικότερη εκπροσώπηση των ψηφοφόρων.

Η πρωτοβουλία μας:
1. Δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα mikrakommata.gr και το βίντεο ευαισθητοποίησης Ήρθε η ώρα σχετικά με την ανάγκη προσέλευσης στις κάλπες και ψήφισης μικρών κομμάτων που θα αναρτηθούν και θα κυκλοφορήσουν ευρέως στο διαδίκτυο τις επόμενες ημέρες.
2. Συλλέξαμε μέσω ενός email τις βασικές πληροφορίες και κύριες θέσεις των κομμάτων από τα ίδια τα κόμματα για να παρουσιάσουμε στους πολίτες μια αντικειμενική και ολοκληρωμένη σύνοψη αυτών.
3. Ζητάμε την ενεργό συμμετοχή αντικειμενικά πληροφορημένων πολιτών και οργανώσεων πολιτικού ακτιβισμού για τη διασπορά του μηνύματος στο 60% των πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

mikrakommata.gr



αναρτήθηκε από http://pitsirikos.net

6 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

νομίζω καπου διάβασα για τον εκλογικό νόμο ,,οτι τα κομματα που θα πάρουν κάτω απο 3% στις εκλογές ,τα ψηφοδέλτια αυτών των κομμάτων,,που δεν μπαινουν στην βουλή ,θα προσμετρηθουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος που θα πάρει το μεγαλύτερο ποσοστο ,,δεν είμαι σίγουρος αλλα .δειτε το κ σεις ,,εγω πικραθηκα πάντως γιατι καθε φορά ψηφίζω ενα μικρο κόμμα μπας και μπει στην βουλη ,,υγεια !!!
Δρακουμελ

Ανώνυμος είπε...

Ναι. Δυστυχώς έτσι είναι...

dimkyyy είπε...

Δεν είναι έτσι.

Απλώς, ΔΕΝ προσμετρούνται στα έγκυρα.
Δηλαδή δεν υπολογίζονται στο τελικό ποσοστό που παίρνουν τα κόμματα που μπαίνουν στη βουλή.

Με λίγα λόγια, είναι σαν να ψηφίζεις άκυρο, ή σαν να απέχεις.

Ανώνυμος είπε...

ναι ,ίσως ,αλλά και πάλι ,με αυτο τον τρόπο ανεβαίνει το συνολικό ποσοστό του πρώτου κόμματος(απο το σύνολο των ψήφων),αρα και οι έδρες.

dimkyyy είπε...

Γι' αυτό είπα πως είναι σαν να απέχεις ή να ρίχνεις άκυρο.

Το καλύτερο αν κάποιος δεν θέλει δικομματισμό, να ψηφίσει κόμματα που θα μπούνε οριακά στη βουλή.

Ότι κόμμα μπει οριακά στη βουλή, είναι σαν να κλέβει βουλευτές από το πρώτο κόμμα...

dimkyyy είπε...

Στο helpmevote.gr μπορείτε απαντώντας 30 ερωτήσεις να δείτε σε τι ποσοστό συμφωνείτε με κάθε κόμμα.