Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ

Το ΚΙΑ δεν δέχεται χρήματα και βοήθεια από φορείς και θεσμούς οι οποίοι με την πολιτική τους - δια πράξεων ή παραλείψεων- δημιουργούν ή επιδεινώνουν το πρόβλημα της περίθαλψης μεταναστών και Ελλήνων πολιτών. (Κόμματα εξουσίας, δήμοι εχθρικοί προς μετανάστες ή ακόμη και αδρανείς απέναντι στα διογκούμενα προβλήματα όλων των πολιτών).

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης καταγγέλλει τις επιχειρήσεις σκούπα κατά των μεταναστών μικροπωλητών που έχει εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Θεσ\νίκης σε όλη την περιοχή ευθύνης του και ιδιαίτερα στην περιοχή της Ροτόντας, όπου η δημοτική αστυνομία σε συνεργασία με την κρατική κατάσχουν τα εμπορεύματα των μεταναστών και τους απωθούν βίαια παρά τις διαμαρτυρίες πολλών αλληλέγγυων συμπολιτών μας.

Αυτή η συμπεριφορά είναι και άδικη και ρατσιστική, καθώς στρέφεται κατά του πιο αδύναμου κομματιού της κοινωνίας μας που δεν έχει άλλο τρόπο για να εξασφαλίσει ένα στοιχειώδες εισόδημα, ενώ στερείται πολλές φορές και πολλά άλλα δικαιώματα (πχ αυτό της δωρεάν και ελεύθερης πρόσβασης στο ΕΣΥ) εξαιτίας της σκληρής αντιμεταναστευτικής επίσημης κρατικής πολιτικής.

Η στάση των δημοτικών αρχών μας αναγκάζει να μην μπορούμε να αποδεχτούμε την οικονομική βοήθεια των 10.000 ευρώ που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση του της 30ης Ιανουαρίου 2012, μέχρι που η επίσημη δημοτική αρχή που έχει και την πλειοψηφία σε αυτό, αναθεωρήσει την στάση της και σταματήσει το αντιμεταναστευτικό κρεσέντο της.

Το ΚΙΑ, ένας χώρος αλληλεγγύης και ανατροπής, δεν μπορεί να γίνει το άλλοθι για την βαθιά συντηρητική και αντιμεταναστευτική πολιτική του Δήμου.

Με αυτό το σκεπτικό, αρνούμαστε την οικονομική ενίσχυση εκ μέρους του και τον καλούμε να αλλάξει το ταχύτερο δυνατόν αυτή την πολιτική που παράγει αδικία, αρρώστια και κοινωνικό αποκλεισμό και που εμείς την αντιπαλεύουμε σε όλα τα επίπεδα.



ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012



Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια :