Μέρες τώρα η ατμόσφαιρα μυρίζει καλοκαιράκι, μέρες τώρα η θερμοκρασία είναι σκαρφαλωμένη κοντά στους τριάντα βαθμούς Κελσίου, που αν μη τι άλλο μάς προκαλεί για μια εξόρμηση στην παραλία! Πετσέτες θαλάσσης, μαγιό, αντιλιακά, καπέλα, ομπρέλες και τα σχετικά και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην ακρογιαλιά! Μια θάλασσα να την πιούμε στο ποτήρι, «λάδι», με το νερό της να μας ξυπνάει από το λήθαργο, να μας φέρνει ένα μικρό μούδιασμα από την πρώτη βουτιά, αλλά να μας κρατάει κοντά της, έχει τον τρόπο της, και τελικά να διώχνει όλες μας τις στενοχώριες και ανησυχίες!
Στη Χαλκιδική λοιπόν......
στις τρεις χερσονήσους της -την Κασσάνδρα, τη Σιθωνία και του Αγίου Ορους-, με τις αμέτρητες παραλίες της και τα γραφικά της λιμανάκια. Και τώρα την άνοιξη, είναι ελκυστική, παντού έχει χρώματα κι αρώματα. Εχει και γεύσεις, γαστρονομικές απολαύσεις και αναζητήσεις με τοπικά προϊόντα από τη γη της που μας «παρασύρουν» σε γευστικά ταξίδια μοναδικά!
Είναι ο μήνας που πραγματοποιούνται φεστιβάλ γαστρονομίας από καταξιωμένους σεφ, ο μήνας που προωθείται το ελληνικό πρωινό στα ξενοδοχεία του νομού, που τοπικοί παραγωγοί παρουσιάζουν τα προϊόντα τους και όλοι όσοι εμπλέκονται με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τον πλούτο της Χαλκιδικής.
Στην Κασσάνδρα, για έβδομη συνεχή χρονιά, πραγματοποιείται Φεστιβάλ Γαστρονομίας (11 - 20 Μαΐου 2012) φιλοξενώντας διακεκριμένους Ελληνες σεφ, οι οποίοι «ερμηνεύουν» με ανατρεπτική διάθεση τη Νέα Ελληνική Κουζίνα, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά πρώτες ύλες που παράγονται σε ακτίνα 100 μιλίων από το σημείο όπου βρίσκεται το ξενοδοχειακό συγκρότημα όπου θα εξελίσεται το φεστιβάλ.
Από την άλλη, στη δεύτερη χερσόνησο, στη Σιθωνία, και συγκεκριμένα σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Νικήτη, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαΐου 2012, διεξήχθη ο δεύτερος πανελλήνιος διαγωνισμός για την Επιτραπέζια Ελιά και Πατέ Ελιάς, ενώ παράλληλα, στον ίδιο χώρο, παρουσιάστηκε το ελληνικό πρωινό στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής.
Και στην τρίτη χερσόνησο, του Αγίου Ορους, για δεύτερη φορά, η περιοχή του Αθω υποδέχεται το Φεστιβάλ Γαστρονομίας (15/5 – 15/6/2012), αξιοποιώντας τον τοπικό φυσικό πλούτο, τις πλούσιες σοδειές, τους αμπελώνες, τα βιολογικά προϊόντα.
Να λοιπόν ευκαιρίες να ξεγλιστρήσουμε από την κατήφεια των ημερών και να αποδράσουμε σε κοντινούς προορισμούς, οι οποίοι αναδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ελληνική γη!
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=56&artid=137862
Δευτέρα 14 Μαΐου 2012
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου