Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Κλειστό το σφαγείο Γαλάτιστας.Περιβαλλοντικοί οι λόγοι

Κλειστό είναι εδώ και μερικές ημέρες το σφαγείο Γαλάτιστας καθώς υπήρξαν προβλήματα περιβαλλοντικού περιεχομένου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κτηνίατρο της αντίστοιχης διεύθυνσης της περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής Σπήλιο Γεωργιάδη, δεν υπάρχουν οι απαραίτητες εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων. «Περιμένουμε τις ενέργειες της διοίκησης του δήμου, να πάρει μονάδα έγκριση περιβαλλοντικών όρων, θα ακολουθήσει επανέλεγχος από την υπηρεσία και η μονάδα θα επαναλειτουργήσει κανονικά, εφ’ όσον τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Τις εγκρίσεις αναμένεται να......



δώσουν οι υπηρεσίες ανάπτυξης και περιβάλλοντος αφού προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την εποπτεύουσα δημοτική επιχείρηση.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε στη διαχείριση των αποβλήτων και κυρίως των υγρών, καθώς διαπιστώθηκε ότι η λειτουργία δε γινόταν με τις απαραίτητες εγκρίσεις και επομένως δεν τηρούνταν οι όροι που έπρεπε.

Προχωρούν οι εργασίες αναβάθμισης του σφαγείου

Ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Πολυγύρου Γιώργος Λιόντας, τόνισε ότι σε 10 ημέρες τα σφαγεία θα ανοίξουν καθώς προχωρούν οι διαδικασίες για τη συμπλήρωση και κατάθεση του φακέλου της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο θα κατασκευαστεί αγωγός για τη σύνδεση των σφαγείων με τον κεντρικό βιολογικό καθαρισμό και στη συνέχεια θα κατατεθεί ο φάκελος στο τμήμα περιβάλλοντος του υπουργείου ανάπτυξης. Εξάλλου μέχρι τις 10 Ιουνίου θα πρέπει να κατατεθούν οι φάκελοι αδειών όλων των σφαγείων της χώρας στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου ανάπτυξης.

Κανονικά λειτουργούν τα σφαγεία Τρίγλιας και Συκιάς

Τα άλλα δύο σφαγεία του νομού Τρίγλιας και Συκιάς(είχαν κλείσει για ένα διάστημα) πλέον λειτουργούν κανονικά, αφού έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και δόθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο εγκρίσεις. Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσουν να λειτουργούν και στο μέλλον.

http://www.xalkidikipress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :