Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Nα τι έρχεται μετά....αυτοί είναι οι έντιμοι άνθρωποι τους!

Μερικές δεκάδες ώρες μας χωρίζουν από το άνοιγμα των καλπών την Κυριακή της 6 Μάη, μια Κυριακή που πραγματικά δεν θα είναι όπως οι άλλες.

Για πρώτη φορά βλέπουμε να τρέμει το μεγάλο οικοδόμημα του δικομματισμού και παράλληλα μια σειρά από μικρότερα (νέα και παλιά) κόμματα να προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη μας. Μην γελιέστε όμως...ο γίγαντας που για τόσα χρόνια μπορούσε να ''διαχειριστεί'' τις μεγάλες μάζες του λαού δεν θα παιθάνει εύκολα. Με πολλούς τρόπους είτε έθετε εθνικά διλήμματα, είτε πόλωνε το κλίμα είτε χίλια δυο που πάντα έπειθαν τον λαό και τον οδηγούσαν μια στον έναν και μια στον άλλον. Η αιτία; Ποτέ κανείς από τους υπόλοιπους δεν μπόρεσε να αναδείξει τι θα προκαλούσε η παραμονή των δύο αυτών κομμάτων στην εξουσία...

.Σήμερα όμως δεν δικαούμαστε να πούμε ότι δεν ξέρουμε αφού και τα δύο κόμματα έχουν δώσει δείγματα γραφής για την χυδαιότητα που τους διακρίνει. Πλέον τα ψέμματα τέλιωσαν αλλά δυστυχώς για ακόμη μια φορά δεν έχουμε ένα καλό παράδειγμα για τι θα συμβεί μετά; όταν αυτοί οι δύο (ΝΔ &ΠΑΣΟΚ) συγκηβερνήσουν....Ποιοι θα διοικήσουν το κράτος ; Αν αυτοί που θα ''συνεργαστούν'' θα είναι οι πιο έντιμοι...

Σήμερα λοιπόν θυμήθηκα και είπα να μοιραστώ μαζί σας ένα απλό παράδειγμα με συγκεκριμένα στοιχεία. Διαβάζω ξανά ένα άρθρο από μα εφημερίδα του βορρά που επειδή ξέρει τους πρωταγωνιστές αναφλερεται με τον καλύτερο τρόπο... αυτό για την γαλαζοπράσινη παρέα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (στο δεύτερο μέρος μετά την αναφορά στο Αριστοτέλειο Ιδρυμα) http://www.makthes.gr/news/reportage/56183/ και αμέσως μου έρχεται στο μυαλό τι έρχεται μετά!

Με λίγα λόγια διάβασα και τρόμαξα για την δράση των δύο νέων που σήμερα είναι δίπλα στους δύο προέδρους των δύο κομμάτων, οι οποίοι εκμεταλλεύονταν το δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο και αύριο θα ξανα ''συνεργαστούν'' για την διοίκηση του κράτους...ας διαβάσουμε μαζί:

«Το ‘σύστημα’ που εξουσιάζει το ΠΑΜΑΚ από την ίδρυσή του δεν έχει πολιτικά χαρακτηριστικά. Αφορά μια ‘παρέα’ καθηγητών που έχει ιδιοποιηθεί το ίδρυμα και εξυπηρετεί διαχρονικά τα δικά της συμφέροντα και τους αρεστούς της, είτε πρόκειται για διδακτικό προσωπικό είτε για φοιτητές…» συνεχίζει και προσθέτει πως στην ίδια «παρέα» είναι δεξιοί, Πασόκοι και κεντροαριστεροί, η δε συγκολλητική ουσία της είναι η διατήρηση της εξουσίας. «Κουμάντο» στο πανεπιστημιακό ίδρυμα φέρονται να κάνουν οι Κουσκουβέλης, Κατρανίδης, Παπαπανάγος, Νούλας, Μαρατζίδης κ.ά. μαζί με τους μεταπτυχιακούς φοιτητές που ελέγχουν την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την ΠΑΣΠ, Παπαμιμίκο και Σαουλίδη, οι οποίοι θεωρούνται «ισχυροί παίκτες». Είναι χαρακτηριστικό ότι στέλεχος της ΝΔ που φοίτησε στο ΠΑΜΑΚ κάνει λόγο για ένα «διαχρονικό σύστημα εξουσίας», μια «παρέα που ξεκίνησε επί πρυτανείας Μιχάλη Χατζηπροκοπίου και Γιάννη Τσεκούρα». Η εξουσία που ασκεί είναι απόλυτη. Σήμερα περιγράφεται ως «σύστημα Κουσκουβέλη» και, όπως λένε μέλη ΔΕΠ του ΠΑΜΑΚ, «όποιος είναι κοντά σε αυτό το ‘σύστημα’ ή στους δορυφόρους του εξασφαλίσει την ανέλιξή του». «Πολεμάνε σκληρά όποιον δεν ελέγχουν, μέχρι να δηλώσει υποταγή…» αναφέρει άλλος καθηγητής και σημειώνει πως «μέλη ΔΕΠ έχουν καταφύγει στη δικαιοσύνη για τις διώξεις που βίωσαν και βιώνουν από το πρυτανικό κέντρο. Έχουν δικαιωθεί και, παρά ταύτα, φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους».

Ο ρόλος του Σαουλίδη
Σε αυτό το κλίμα φοβίας, όπως παρουσιάζεται από τους συνομιλητές μας, θεωρήθηκε «ηρωική πράξη» η απόφαση τεσσάρων καθηγητών να κατεβάσουν δεύτερο ψηφοδέλτιο στις πρυτανικές εκλογές, κόντρα στο «συστημικό» ψηφοδέλτιο του κ. Χατζηδημητρίου.
Το τελευταίο στήριξαν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Ανδρέα Παπαμιμίκου, αλλά και η ΠΑΣΠ (!) στην οποία διαφεντεύει ο μεταπτυχιακός φοιτητής και φίλος του σημερινού προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Αντώνης Σαουλίδης, ο οποίος δεν είναι ένας απλός κλασικός «φοιτητοπατέρας». Πρόκειται για σημαίνον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (ανήκε μάλιστα στο λεγόμενο «εκσυγχρονιστικό» του κομμάτι), είναι πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Συκεών, το όνομά του είχε «παίξει» και για υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές, ενώ είναι και αρχηγός της ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ. Ο ίδιος εμφανίζεται να έχει προσβάσεις στον σημερινό υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, πρόσφατα μάλιστα τοποθετήθηκε στο δ.σ. του ΟΛΘ.

Τα φιλαράκια του μεταπτυχιακού
«Ο Σαουλίδης και ο Παπαμιμίκος συνεργάζονται άψογα σε όλα», διαβεβαίωσε στη «Θ» φοιτητής οργανωμένος στη νεολαία του ΠΑΣΟΚ, όχι όμως και μέλος της ΠΑΣΠ στο πανεπιστήμιο, αφού φρόντισε να τον πετάξει εκτός ο Αν. Σαουλίδης και η παρέα του. Το ερώτημα «Γιατί η ΠΑΣΠ στήριξε στο ΠΑΜΑΚ ένα δεξιό ψηφοδέλτιο, την ώρα που υπήρχε δεύτερο, πολύ πιο κοντά στις θέσεις της;» δεν βρίσκει απάντηση που να συνάδει με τη λογική. Εξήγηση όμως υπάρχει. «Αυτό αποφάσισε ο Αντώνης Σαουλίδης, και αυτό έγινε με κατ’ επίφασιν δημοκρατικές διαδικασίες. Θέλει και αυτός να ελέγχει τα πράγματα, όπως συμβαίνει με τον Παπαμιμίκο. Εξάλλου, ο Ανδρέας και ο Αντώνης είναι φίλοι. Κάνουν το ίδιο μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίες (!) και όλως τυχαίως στο ίδιο μεταπτυχιακό τμήμα μαθαίνουμε ότι φοιτά και η σύζυγος Σαουλίδη. Όλοι βέβαια επιλέχθηκαν με αξιοκρατικό τρόπο», σχολιάζει, με ειρωνική διάθεση, άλλος φοιτητής του ΠΑΜΑΚ. Μας πληροφορούν επίσης ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΠΑΣΠ κατεβαίνουν με ενιαίο ψηφοδέλτιο στο μεταπτυχιακό τμήμα… Από αυτά τα δύο πολιτικά στελέχη τα οποία έχουν αγαστή συνεργασία με το καθηγητικό κατεστημένο του ΠΑΜΑΚ κρίνεται η πρόοδος των φοιτητών. «Όλοι οι ΠΑΣΠίτες δίνουν τα μαθήματά τους μόνο όταν είναι επιτηρητής ο Σαουλίδης. Στελέχη της ΠΑΣΠ, όπως και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, κάνουν μεταπτυχιακό χωρίς να έχουν τα προσόντα. Οι νεοεισακτέοι φοιτητές, μόλις αντιληφθούν τι συμβαίνει, ή προσπαθούν να αποκτήσουν διαύλους επικοινωνίας με τους συγκεκριμένους πυρήνες εξουσίας του ΠΑΜΑΚ ή προσπαθούν να μη τους καταχωρήσουν στους ‘μαύρους’ καταλόγους τους», μας καταγγέλλουν.
"Οι "φύλακες" έχουν γνώση για το τι συμβαίνει στο ΠΑΜΑΚ. Μένει να δούμε πόσο θα επιτρέψουν ακόμη στα πρόσωπα αυτά και στο καθηγητικό κατεστημένο να ιδιοποιείται το πανεπιστήμιο", σημειώνει με νόημα πανεπιστημιακός δασκάλος

Η «Θ» στις 29 Μαρτίου
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η «Θεσσαλονίκη» από τις 29 Μαρτίου είχε προαναγγείλει ότι νέος πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα είναι ο Γιάννης Χατζηδημητρίου. Το εν λόγω ρεπορτάζ αναφερόταν στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ και στη δράση του σημερινού της προέδρου Ανδρέα Παπαμιμίκου στο ΠΑΜΑΚ, όπου ανδρώθηκε πολιτικά. Τότε, καθηγητές του ΑΕΙ μας είχαν πει ότι το «σύστημα Κουσκουβέλη» έχει αποφασίσει ότι θα προωθήσει για πρύτανη τον Γιάννη Χατζηδημητρίου και πως μένει να αναλάβει τα της εκλογής του ο Αν. Παπαμιμίκος αμέσως μετά τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ. Ο πρόεδρος πλέον της ΟΝΝΕΔ έδωσε μεγάλο αγώνα στο ΠΑΜΑΚ, αφού στο ΑΠΘ το ψηφοδέλτιο που στήριξε η ΝΔ ήρθε δεύτερο και έπρεπε να παρουσιάσει προσωπική επιτυχία. Το σύστημα που διοικεί επί χρόνια το ΑΕΙ κατάφερε να πάρει τετραετή παράταση μέσα από τις περίεργες συμμαχίες που υπάρχουν, όμως για πρώτη φορά οι ανεξάρτητοι φοιτητές, καθώς και πολλά μέλη ΔΕΠ και του προσωπικού, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους…

Σήμερα ο Παπαμιμίκος είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ και ο Αντώνης Σαουλίδης υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ!

ΥΓ Έψαξα πολύ αλλά δεν βρήκα ούτε μια διάψευση....


(AΡΘΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ)

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Οι γλάροι ακολουθούν την τράτα.

Νομίζουν ότι θα πετάξουν σαρδέλες στη θάλασσα.