Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΔΥΕΘ Θεσσαλονίκη 19 Μάη 2012

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΕΣ
ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Εμείς, που σήμερα πορευθήκαμε στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, του Νίκου Νικηφορίδη και όλων των επώνυμων και ανώνυμων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, που έπεσαν για την υπόθεση της Ειρήνης και τη συντριβή του ιμπεριαλισμού, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε και να πα-λεύουμε, για:

- να τερματιστούν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, οι επεμβάσεις και οι αιματοχυσίες σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου με σκοπό την εξασφάλιση των συμφερόντων των μονοπωλίων. Για να αποτρέψουν οι λαοί με την πάλη τους, μια νέα Χιροσίμα, μια νέα Κορέα, μια νέα Γιουγκοσλαβία, μια νέα Λιβύη. Για να αποτρέψουμε τα επιθετικά σχέδια των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ, Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων περιφερειακών δυνάμεων για πολεμική επέμβαση στη Συρία και το Ιράν.
- να γυρίσουν πίσω όλοι οι ένστολοι που βρίσκονται στο Κόσσοβο, στο Αφγανιστάν και σε άλλες χώρες, συμμετέχοντας σε ιμπεριαλιστικές αποστολές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Για να μη χύσουν το αίμα τους και να μη χύσουν το αίμα άλλων λαών για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
- να μην εμπλακεί η Ελλάδα με οποιοδήποτε τρόπο σε νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα. Για να μην γίνει ξανά η ελληνική γη ορμητήριο των γερακιών του πολέμου που θα σφαγιάσουν άλλους λαούς, η θάλασσα και ο ε-ναέριος χώρος δρόμοι διέλευσης των ιμπεριαλιστών φονιάδων.
- να κλείσουν οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις του θανάτου και τα στρατηγεία. Να κλείσει και να καταργηθεί το ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο (NDC-GR) στη Θεσσαλονίκη.
- να δυναμώσει τώρα ο αγώνας για αποδέσμευση της Ελλάδας από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
- να ανοίξει ο δρόμος για την εξουσία του λαού, τη μόνη που μπορεί να βάλει τέλος στην καπιταλιστική βαρ-βαρότητα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της κρίσης, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης.

60 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, η στάση απέναντι του είναι κριτήριο για κάθε κόμμα, για τη θέση και την αξιοπιστία του απέναντι στο λαό.
Ιδιαίτερα σήμερα που η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, σκοπεύει να ενισχύσει παραπέρα την ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία, ορκισμένο εχθρό του δικαιώματος κάθε λαού να επιλέγει το δικό του δρόμο ανάπτυξης.
Η συνεπής πάλη για αποδέσμευση και η αποκάλυψη πλατιά στο λαό του ρόλου του ΝΑΤΟ και των άμεσων κινδύνων εμπλοκής της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς, τελικά σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο, πρέπει να μπουν στην ημερήσια διάταξη και να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές του Ιούνη 2012.

ΖΗΤΩ Η ΕΙΡΗΝΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΖΗΤΩ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ




ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΔΥΕΘ
Βασ. Ηρακλείου 21, 6ος ορ. ● 546 24 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ● τηλ - fax: 2310.220.571 ● www.eedye.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια :