Κυριακή, 22 Απριλίου 2012

Όλοι πράξετε κατά συνείδηση!

Ρίξτε απλά μια ματιά στους πίνακες και θα καταλάβετε το μέγεθος της προδοσίας της πολιτικής ηγεσίας.

Ειναι η Ελλάδα η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη ή στον κόσμο ανάλογα με το μέγεθός της όπως προσπαθούν μας πείσουν εδώ και δυο χρόνια; Φυσικά όχι!

Είναι στις πρώτες θέσεις στον ιδιωτικό δανεισμό (που δεν αφορά στον δανεισμό των νοικοκυριών αλλά των ιδ. επιχειρήσεων); Προς θεού όχι!

Δεν είναι, όπως και να το διαβάσεις!

Είμαστε πρωταθλητες σε δημόσιες δαπάνες; δαπάνες μισθών στο δημόσιο; κοινωνικές δαπάνες; δημόσιες δαπάνες για αγαθά και υπηρεσίες; Σε καμμία περίπτωση!

Έχουμε τους περισσότερους δημόσιους υπάλληλους στην Ευρώπη, ένα τερατώδες, όπως μας λένε, δημόσιο δηλαδή;

Ριξτε άλλη μια ματιά (τα στοιχεία από International Labor Organization/Public Sector Employment)
Σουηδία (2006): 33.8%
Δανία (2008): 32.3%
Γαλλία (2006): 29%
Ολλανδία (2007): 27%
Φινλανδία (2006): 26.8%
ΕΛΛΑΔΑ (2008): 22.3%
Μ. Βρετανία (2006): 20.2%
Καναδάς (2008): 20%
Αμερική (2008): 16.4%
Ισπανία (2008): 14.6%
Ιταλία (2007): 14.4%,
Γερμανία (2007): 14.3%

Είμαστε από τις χώρες με τους ψηλότερους μισθούς στον ιδ.τομέα;;; Η ερώτηση μόνο γέλιο προκαλεί. Ήμασταν 15οι στην παλιά Ευρώπη με την Πορτογαλία μόνο κάτω από μας!

Μήπως είμαστε όμως η χώρα με τα ακριβότερα καταναλωτικά προϊόντα πρώτης ανάγκης (τρόφιμα κλπ.); Δυστυχώς ναι!!! Παρ΄ όλα αυτα κάποιοι ακόμα εξακολουθούν να ρίχνουν τα βάρη και τις ευθύνες σε αυτούς που πληρώνουν την κρίση και όχι σε αυτούς που κερδίζουν από αυτήν.

Έχουμε μπει σε βαθειά ύφεση; Δυστυχώς ναι εξαιτίας κυρίως των μέτρων σωτηρίας από κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ. Ο τρόπος που επιλέχτηκε για την αντιμετώπιση της ύφεσης ήταν η βαθύτερη ύφεση!

Πως λοιπόν βρέθηκε η Ελλάδα πρώτη-πρώτη στο στόχαστρο κι έγινε το πειραματόζωο της δυναστείας των αγορών;

Τι στο καλό αθλιότητα, γκεμπελισμός, μανία ψεύδους και αισχρής προπαγάνδας εναντίον του λαού και των εργαζόμενων είναι αυτό που συμβαίνει; Και μάλιστα από αυτούς που εκλέχτηκαν για να μας "σώσουν"!

Πόσα αισχρά ψέμματα, ανακρίβειες, διαστροφές της αλήθειας χωρίς στοιχεία κλπ θα δεχτούμε ακόμα;
Πότε θα γίνει πεντακάθαρο πως δεν φταίμε εμείς;

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΄Αρθρο 120 - (Ακροτελεύτια διάταξη) παραγρ. 4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΗΣΑΤΕ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Αναγνώστη-τρια, μην πιστεύεις ό,τι γράφουν εδώ και χρόνια, αυτοί που το παίζουν κατά του συστήματος... Καλά τα στοιχεία της έκθεσης, αλλά παραβλέπουν σκόπιμα κάποια πράγματα, ίσως το βασικότερα... Επιπλέον, τα στοιχεία που έχουν είναι παλιά...


1) Δεν είδα πουθενά να γράφει για το έλλειμμα (πόσα βγάζεις-πόσα ξοδεύεις το χρόνο) της χώρας!!!
http://national-pride.org

Αν συνεχίζαμε έτσι, θα σπάζαμε κάθε ρεκόρ χρέους. Για να μειωθεί το έλλειμμα, υπάρχουν 2 τρόποι:
Ανάπτυξη με παραγωγή, που απουσιάζει εντελώς από την Ελλάδα (και ούτε βλέπω να γίνεται) ή υποτίμηση του νομίσματος και αν δε γίνεται, εσωτερική υποτίμηση... Αυτό, αφού είμαστε σε μια χώρα χαμηλής παραγωγής, επιτυγχάνεται είτε με απολύσεις είτε με επιμερισμό της φτώχειας, ώστε να προσαρμοστούμε στις παραγωγικές δυνάμεις. Τα 2 τελευταία είναι το ίδιο πράγμα. Απλά στην πρώτη περίπτωση, με το δικό σου νόμισμα, την τρως τη σφαλιάρα μια και έξω και μένεις και μόνος σου. Η ύφεση, όταν έχεις χρέος και έλλειμμα μαζί, είναι αναπόφευκτη. Αν δεν έχεις μεγάλο έλλειμμα, τότε μπορείς να αντιμετωπίσεις το χρέος με επεκτατική οικονομική πολιτική και να δημιουργήσεις ανάπτυξη. Να βασιστείς σε ενίσχυση της παραγωγής όμως και όχι σε ανούσιες σπατάλες και πολυτέλειες (τζιπάκια, εξοχικά, δεξιώσεις κ.λ.π). Και φυσικά να μην σου κοστίζει ο δρόμος το τριπλάσιο σε σύγκριση με άλλες χώρες...

2) Υπάρχουν 2 ειδών χρεών: το ιδιωτικό και το δημόσιο. Το δικό μας το χρέος δεν είναι τόσο το ιδιωτικό, αλλά το δημόσιο. Και μάλιστα έχουμε το μεγαλύτερο σ’ όλη την Ευρώπη... Και αυτό παραλείπεται σκόπιμα... ΔΕΣ ΤΙΣ 2 ΠΡΩΤΕΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΚΘΕΣΗΣ:

«Η Ιαπωνία έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ στον κόσμο, αλλά η Ιρλανδία κατέχει την πρώτη θέση όσον αφορά το συνολικό- δημόσιο και ιδιωτικό- εξωτερικό χρέος, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του BBC (BBC Mobile). Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ στην ΕΕ, αλλά ως προς το συνολικό εξωτερικό χρέος- που περιλαμβάνει το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος που οφείλεται σε τράπεζες και άλλους φορείς στο εξωτερικό- έρχεται τέταρτη στη σχετική κατάταξη.
Ειδικότερα, το δημοσίευμα καταγράφει τα χρέη που έχουν δέκα χώρες με υψηλά επίπεδα δανεισμού- επτά που είναι μέλη της Ευρωζώνης (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία), οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Βρετανία. Το δημόσιο χρέος της Ιαπωνίας φθάνει στο 233% του ΑΕΠ, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του κατέχεται από ημεδαπούς, με συνέπεια να είναι μικρή η εξάρτησή της από τον εξωτερικό δανεισμό. Η Ελλάδα έχει δημόσιο χρέος ίσο με 166% του ΑΕΠ, η Ιταλία 121%, η Ιρλανδία 109%, η Πορτογαλία 106% και οι ΗΠΑ 101%, ενώ ποσοστό χαμηλότερο του 100% έχουν η Γαλλία (87%), η Γερμανία (83%) και η Ισπανία (67%) – ( ΕΤΟΣ 2011) » : ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ;

Το ιδιωτικό χρέος αφορά κυρίως τους ιδιώτες, το δημόσιο όλους μας. Πολλές φορές συγχέεται το ιδιωτικό με το δημόσιο χρέος σκόπιμα!!!

3) Βλέπω τις κοινωνικές δαπάνες και πλησιάζουν ή είναι ίσες με άλλες ευρωπαϊκών χωρών... Ένα σχόλιο: Υπάρχει ανάλογη προσφορά υπηρεσιών στη χώρα μας μ’ αυτή του Βελγίου; Οι δαπάνες θα έπρεπε να είναι στη μέση, σύμφωνα μ’ αυτά που μας προσφέρουν.

4) Ας δούμε λίγο το ΑΕΠ της Γερμανίας και ας δούμε και της Ελλάδας! Πού θα έπρεπε να είναι αναλογικά οι δημόσιες δαπάνες της Γερμανίας;

5) Τέλος, δες λίγο τις δαπάνες για μισθούς. Κοίτα ποιες χώρες έχουν υψηλές μισθολογικές δαπάνες! Αν εξαιρέσεις τη Γαλλία, όλες οι άλλες είναι μικρές χώρες με νοοτροπία που όμως δε μοιάζει και πολύ στη δική μας και φυσικά έχουν εξαιρετικά δυνατό ιδιωτικό τομέα (δες Nokia). Επίσης, ρίξε μια ματιά λίγο και στις μισθολογικές δαπάνες της Γερμανίας. Αν είχαμε το ΑΕΠ της, πού θα έπρεπε να είναι αναλογικά οι δικές μας; Σε απίστευτα επίπεδα.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :