Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Tροφή για σκέψη‏

Χθες-προχθές ενημερώθηκα σχετικά με τις συλλήψεις για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών από μαθητές, στον χώρο του σχολείου τους. Αναφορές στο συμβάν κοσμούσαν blogs μεγάλης επισκεψημότητας. Κραυγές αγωνίας από καθηγητές, γονείς κτλ. Δικαιολογημένα. Δεν είναι καθόλου ωραίο είναι να βλέπεις μικρά παιδιά να ασχολούνται με παράνομα πράγματα.

Το ένα άρθρο μετά το άλλο, έλεγε ότι και τα προηγούμενα, ότι θα πουν και τα επόμενα όπως μπορώ να φανταστώ. Τα ναρκωτικά έτσι, τα ναρκωτικά αλλιώς. Τα ναρκωτικά το ένα, τα ναρκωτικά το άλλο.. τα ίδια και τα ίδια. Κρατάει χρόνια αυτή η ιστορία γεμάτη παραπληροφόρηση, ταμπού και ημιμάθεια.

Το να ενστερνίζομαι μια άποψη απλά και μόνο γιατί την υποστηρίζουν οι περισσότεροι δεν την τεκμηριώνει κιόλας. Τώρα θα μου πεις είναι όλοι χαζοί δηλαδή και εσύ είσαι ο έξυπνός; Όχι αλλά γιατί δεν εξετάζεις το βάθος και το κύρος που έχει η πληροφορία που ακούς από τον οποιοδήποτε; Έτσι θα προφυλάξω και εμένα που την ακούω και τον επόμενο που θα την μεταδώσω. Και όταν λέω βάθος και κύρος δεν εννοώ να διαβάσουμε-ακούσουμε κάποιον δημοσιογράφο ή όργανο της τάξης ή οποιονδήποτε να γράφει-λέει για την απέχθεια του ως προς τα ναρκωτικά. Είτε το θέλουν είτε όχι είναι αβάσιμοι και όχι γιατί το λέω εγώ αλλά δεν είναι δυνατών να τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι, πόσο μάλλον όταν την άποψη μας την εκθέτουμε στο κοινό. Ήταν δυνατών παλιότερα. Όχι πλέων και όχι στον αιώνα μας αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι ανήκουμε σε μια προοδευτική κοινωνία.

Ακόμα και οι ίδιοι οι γιατροί πιάνονται αρκετές φορές αδιάβαστοι όχι γιατί το θέλουν αλλά γιατί οι επιστήμες γενικότερα είναι ένας ζωντανός οργανισμός που συνεχώς αλλάζει και εξελίσσεται. Όσο προχωράμε τόσο μαθαίνουμε.. σαν την NASA ένα πράγματα και το CERN. Η επιστήμη έχει προχωρήσει σε σημείο που δεν θέλουν να πιστέψουν κάποιοι. Υπάρχουν έρευνες που τεκμηριώνουν αλλά και καταρρίπτουν πολλά από αυτά που πιστεύουμε ( ουκ ολίγες φορές έχουν γίνει αναφορές σε ιατρικές έρευνες που δεν υπάρχουν!!! το νου σας). Ναι η ποσότητα από την χρήση στην κατάχρηση είναι πολύ λιγότερη από αυτή που πιστεύουν κάποιοι και Όχι η THC δεν είναι εθιστική ουσία, δεν θεωρείτε καν ναρκωτική ουσία αλλά αναλγητική για τους φαρμακοτρίφτες. Θα σας πω και ένα μυστικό αλλά μην το πείτε οκ; Οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν ετοιμάσει ολόκληρο γκρουπ αναλγητικών φαρμάκων, αναμείνατε στο ακουστικό σας για την κυκλοφορία τους, τα κανναβιδοειδή.

Θέλω να καταλήξω λέγοντας πως το να αναπαράγουμε παλιότερες, πιθανόν λανθασμένες, απόψεις ίσως και να μην είναι ότι καλύτερο για τα παιδιά μας. Ίσως αντιλαμβάνονται λίγο γρηγορότερα από όσο νομίζουμε, την δόση ψέματος στα λόγια μας και ίσως αυτό είναι το πρώτο ερέθισμα για τον δρόμο των ναρκωτικών. Στην τελική ας το παραδεχθούμε δεν είναι κακό. Αποτυγχάνουμε επί σωρεία ετών στο "σχέδιο" προφύλαξης των νέων από τις καταχρήσεις. Δεν θα ήταν λογικότερο αφού βλέπουμε ότι δεν τραβάει η ομάδα, να το πιάσουμε από άλλη βάση το θέμα;


Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια :