Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Να σταματήσει το ανθρωποκυνηγητό των μικροπωλητών

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης στηρίζει στις ολοήμερες δράσεις στη Ροτόντα ενάντια στο κυνήγι των μικροπωλητών. Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης αντιγράφοντας τις αντίστοιχες πρακτικές του Καμίνη στην Αθήνα έχει εξαπολύσει ένα απίστευτο κυνηγητό των μικροπωλητών στην περιοχή της Ροτόντας με αλλεπάλληλες «επιχειρήσεις - σκούπα», συλλήψεις μικροπωλητών και κατάσχεση των εμπορευμάτων τους. Με την καταστολή όμως προφανώς και δεν αντιμετωπίζουν την κοινωνική πλευρά του ζητήματος και σπρώχνουν τους μικροπωλητές στην εξαθλίωση συντηρώντας την ίδια στιγμή όλο το κύκλωμα της μαφίας που τους εκμεταλλεύεται.

Είναι άκρως προκλητικό τη στιγμή που οι πολιτικές των μνημονίων, του ΔΝΤ και της ΕΕ έχουν βυθίσει όλο το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση, να θεωρούνται υπεύθυνοι για την κρίση οι μικροπωλητές και οι μετανάστες. Η ναζιστικής έμπνευσης ρητορεία που ψάχνει εξιλαστήρια θύματα στους μετανάστες δε μπορεί να δώσει καμιά σοβαρή εξήγηση για τη γιγαντιαία αύξηση της ανεργίας, για το γεγονός ότι στην πόλη της Θεσσαλονίκης ένας στους δύο νέους είναι άνεργος, ενώ τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Όταν η φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου είναι πενιχρή, είναι τουλάχιστον γελοίο να προβάλλεται ως επιχείρημα ότι η μη φορολόγηση των προϊόντων των μικροπωλητών στερεί από το κράτος τα αναγκαία έσοδα. Είναι τα ίδια επιχειρήματα με τα οποία προσπαθεί η κυρίαρχη προπαγάνδα να πείσει για τη ληστρική πολιτική των χαρατσιών και όλων των απαραίτητων θυσιών προκειμένου να πληρωθεί το χρέος.
Το πρόβλημα δεν είναι οι μικροπωλητές, αλλά οι κυρίαρχες πολιτικές που αρνούνται τη νομιμοποίηση των μεταναστών και τους εξωθούν στο κοινωνικό περιθώριο. Ο μόνος δρόμος είναι η ενότητα ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων σε ένα κοινό αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής για την επιβίωση αλλά και μια άλλη προοπτική χωρίς χρέος, έξω από το ευρώ, την ΕΕ και τον καπιταλισμό! Ο κοινωνικός κανιβαλισμός και ο ρατσισμός βολεύει μόνον τους αδίστακτους υπηρέτες των τραπεζιτών, των ντόπιων και ξένων τοκογλύφων, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Η υπεράσπιση κάθε πληττόμενου κομματιού της κοινωνίας είναι υπόθεση όλων μας!

Να σταματήσει το ανθρωποκυνηγητό των μικροπωλητών
Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών
Κοινό αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :