Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Καταβάλλονται οι αποζημιώσεις για το φράγμα της Πορταριάς

Πληρώθηκαν ήδη οι 5 πρώτοι ιδιοκτήτες ακινήτων από την Πορταριά που παραχώρησαν τα κτήματα για να κατασκευαστεί το φράγμα συγκράτησης φερτών υλών πριν από 9 χρόνια περίπου.

Τη διαδικασία υλοποιεί η περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής και ο σύμβουλος Χάρης Σαρόγλου ευχαρίστησε τον υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Γιάννη Δριβελέγκα για τις προσπάθειες που κατέβαλλε. Το συνολικό ποσό ανέρχεται στις 170.000ευρώ. «Βέβαια τα χρήματα δεν είναι πολλά, ωστόσο στη δύσκολη αυτή περίοδο που περνούμε, δίνεται μια ανάσα σε κάποιους ανθρώπους που πάσχιζαν εδώ και χρόνια να εισπράξουν τα χρήματα τους. Η ΠΕΧ έκανε τα μέγιστα, προχώρησε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ικανοποίηση αυτών των ανθρώπων» τόνισε ο κ. Σαρόγλου.

Το ποσό βρίσκεται στην Τράπεζα της Ελλάδος........


Το ποσό έχει κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος και οι υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας εκδίδουν τις τραπεζικές επιταγές βάσει της δικαστικής απόφασης και ανάλογα με το ποσό που δικαιούνται οι ιδιοκτήτες των ακινήτων. Σε πολλές περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες ενός αγροτεμαχίου είναι περισσότεροι του ενός καθώς πολλά κτήματα είναι κληρονομικά ενώ ένα χωράφι ήταν ιδιοκτησίας της εκκλησίας. Αρχικά είχε εκδοθεί τιμή μονάδας και οι ιδιοκτήτες προσέφυγαν δικαστικά διεκδικώντας περισσότερα χρήματα, κάτι το οποίο επέτυχαν. «Θα πρέπει να μας προσκομίσουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και θα πληρωθούν όλοι κανονικά ανάλογα με τη δικαστική απόφαση» είπε ο περιφερειακός σύμβουλος Χαλκιδικής.

Το επόμενο διάστημα το φράγμα αναμένεται να παραχωρηθεί στο δήμο Νέας Προποντίδας για να το αξιοπhttp://www.blogger.com/οιήσει στηρίζοντας την αγροτική παραγωγή της ευρύτερης περιοχής.
http://www.xalkidikipress.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :