Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Διαγράψτε τα χρέη των Ελληνικών νοικοκυριών ΤΩΡΑ!

Είναι προφανές πλέον σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας, ότι το όλον “σχέδιον” της “διάσωσης” της χώρας, υλοποιήθηκε απο τον Γ.Α.Παπανδρέου το 2009, όταν εξαπατούσε τον Ελληνικό λαό, και κατόπιν απο τούς τρεις αρχηγούς των δήθεν “μεγάλων κομμάτων” στην Ελλάδα, μετά της "σθεναράς" υποστηρίξεως απο την ΕΕ και ΔΝΤ, το 2011, όταν συναποφασίσαν να “αλλάξουν” πρωθυπουργό στην χώρα με το “πολιτικό πραξικόπημα” της 11ης Νοεμβρίου του 2011.

Κατόπιν επιμελούς σχεδιασμού και εφαρμογής, διεμορφώθη το πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα, απο οικονομικά συμφέροντα, απο πράκτορες ξένων υπηρεσιών, και υποτακτικούς, εφιάλτες της Ιστορίας, έτσι ώστε την κατάλληλη στιγμή η χώρα να διαθέτει, έν ολίγοις, να είναι στα “πράγματα”, δηλαδή στην εξουσία, άνθρωποι της απολύτου εμπιστοσύνης των “ιδιοκτητών” αυτής της χώρας.

Η στόχευση, σαφής πλέον, όσο και διαυγής, είναι η καταλήστευση του “πλούτου” της χώρας μας κατ’αρχάς, και η εξάρτησή της για τις επόμενες δεκαετίες στο άρμα συγκεκριμένων οικονομικών γεοπολιτικών συμφερόντων κατά δεύτερον.

Παρά την τραγική αποτυχία του πρώτου μνημονίου του Μαίου του 2010, για το οποίο, απόλυτα υπεύθυνος, και ως προς την “σύλληψή” του και ώς πρός την εφαρμογή του, είναι ο Γ.Α. Παπανδρέου και οι “κηπουροί” του, οι “ιδιοκτήτες” αυτής της χώρας, οι πολιτικοί και τα συμφέροντα τα οποία εξυπηρετούν, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην “επιτροπεία” του πολιτικού συστήματος με τοποθέτηση προσώπου αναλόγων προσόντων, έναν τραπεζίτη.
Αυτή η βούληση των “ιδιοκτητών” μετεφράσθη σε “πολιτικό πραξικόπημα” το οποίο μάς επέβαλλαν οι τρείς “πολιτικοί νάνοι” μετά των υποτακτικών των, δίνοντας έτσι το έναυσμα, στην ακολουθία υποτέλειας και εκχώρησης Εθνικής κυριαρχίας της χώρας, σε ξένους με τα Ελληνικά συμφέροντα κατακτητές.

Εχθές και σήμερα, το Eurogroup επικύρωσε μία δανειακή σύμβαση μεταξύ της ΕΕ και της Ελλάδος, η οποία περιλαμβάνει, όπως ανακοινώθηκε, δάνειο 130 δις, μείωση, δηλ “κούρεμα”, του Ελληνικού δημόσιου χρέους κατά 53,5% και ανταλλαγή ομολόγων, με στόχευση το 2020 το χρέος να είναι το 120,5% του ΑΕΠ.

Και όλη αυτή η συμφωνία θα συνοδεύεται απο εφαρμοστικούς νόμους, οι οποίοι θα διαμορφώνουν το οικονομικό περιβάλλον στην χώρα, για να επιτευχθεί ο στόχος του χρέους, ώς ποσοστό 120,5% του ΑΕΠ, και να διασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθεί η διόγκωση ελλειμάτων και χρέους στο μέλλον.

Θεωρητικά, η οικονομική προσέγγιση αυτή (κούρεμα,δάνειο,εφαρμοστικοί νόμοι,πλεονασματικούς προυπολογισμούς, κτλ), της οποίας αποτέλεσμα είναι η νέα δανειακή σύμβαση (το μνημόνιο ΙΙ), έχει, εξετάζοντάς την απόλυτα με οικονομικούς όρους, πιθανότητα επιτυχίας ικανοποιητική, εφ’όσον τηρηθούν κατά γράμμα, όλες οι προυποθέσεις, οι οποίες ελήφθησαν ως βασικοί παράμετροι στην δημιουργία αυτής της “λύσης”, αυτής της οικονομικής προσέγγισης για το Ελληνικό χρέος.

Βέβαια η ύπαρξη “ιστορικού ανάλογης εφαρμογής” δεν ελήφθει καθόλου υπ’όψιν, και εξηγώντας διευκρινίζω, ότι ως “ιστορικό” εννοώ κατ’αρχάς, την απόπειρα εφαρμογής του μνημονίου Ι, από το 2010 έως σήμερα (Μάρτιο του 2012), με τα γνωστά πλέον αποτελέσματα όπως και τούς χαρακτηρισμούς τους οποίους “κέρδισε” ανά την υφήλιο, ώς μία μεγαλειώδης αποτυχία, ακόμη και απο τούς ίδιους τούς εμπνευστές του.

Και κατά δεύτερον την εφαρμογή ανάλογων παρόμοιων οικονομικών προγραμμάτων απο το ΔΝΤ, ανά τον κόσμο με τα ανάλογα αποτελέσματα βίαιης φτωχοποίησης των κοινωνιών, με δραματική πτώση του βιοτικού, και όχι μόνον, επιπέδου των λαών, κτλ.

Όπου εφαρμόσθηκαν (ανάλογες οικονομικές πολιτικές), είχαν στόχο την αύξηση των κερδών των διεθνών τοκογλύφων, με πλήρη όμως απουσία της ανάπτυξης της ίδιας της οικονομίας της χώρας στην οποία εφαρμόστηκαν.

Τα διάφορα οικονομικά προγράμματα και οι νόμοι που τα συνοδεύουν, έχουν ώς κύριο λόγο ύπαρξης την εξυπηρέτηση των αναγκών μιάς κοινωνίας και δια αυτής τον άνθρωπο.Εάν δεν εξυπηρετούν βασικές ανάγκες, όπως την διασφάλιση επαρκούς βιοτικού επιπέδου ενός λαού, τότε κρίνονται αποτυχημένα και λίαν επιεικώς απαράδεκτα.

Επομένως το κοινωνικό μέρος ως παράμετρος πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπ’όψιν στην διαμόρφωση οικονομικών προγραμμάτων.

Στο δεσμευτικό πλαίσιο που συμφωνήθηκε στο Eurogroup την Δευτέρα 20-02-2012, υπάρχει παντελής έλλειψη αναπτυξιακής προοπτικής, η νέα δανειακή σύμβαση υστερεί σημαντικά, διότι δεν υπάρχει η αναπτυξιακή διάσταση πουθενά ως οικονομικό μέτρο, ώς βασική παράμετρος.

Πώς θα παραχθεί πρωτογενές πλεόνασμα όταν δεν υπάρχει ανάπτυξη ;;;

“Η Ελλάδα θα πρέπει να πετύχει τους φιλόδοξους αλλά ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους, ώστε να υπάρξουν πρωτογενή πλεονάσματα από το 2013, να δρομολογήσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και να εφαρμόσει μια γενναία μεταρρυθμιστική ατζέντα στην αγορά εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών ώστε να προωθηθούν η ανταγωνιστικότητα, η απασχόληση και η βιώσιμη ανάπτυξη”.

Αυτά αναφέρει η ανακοίνωση του Eurogroup και συνειρμικά εμφανίζονται τα λόγια του τέως πρωθυπουργού της χώρας, Γ.Α.Παπανδρέου, και του υπουργού των οικονομικών του, όταν δήλωναν το 2010, ότι απο το 2012 θα αρχίσει η ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας.

Το ερώτημα που τίθεται είναι: Δηλαδή με τίς ιδιωτικοποιήσεις θα παράξουμε πρωτογενές πλεόνασμα για να επιτύχουμε τούς στόχους της νέας δανειακής σύμβασης ;;;

Μήπως θέλουν να αγοράσουν “τσάμπα” και δεν το λένε ευθέως αλλά δια των δανειακών συμβάσεων ;;;

Η επικράτηση της φιλελευθεροποίησης ως “πολιτική εφαρμογή” στο απώγειό της.

Αυτό που δεν λέει κανείς δημόσια, ωστόσο, είναι ότι σήμερα στην Ευρώπη των “Μερκοζί” επικρατεί ο νεοφιλελευθερισμός ως ιδεολογία και οικονομική αντίληψη, η οποία διαπνέει τους διαχειριστές της.Τά πάντα λειτουργούν με στόχευση την με κάθε τρόπο, αποκομιδή κερδών, με όποιο κοινωνικό κόστος, απο τους “ομολογιούχους” και Τραπεζίτες.

Την Ευρώπη κυβερνούν οι Τραπεζίτες και οι “εραστές” τους, ή άλλως υποτακτικοί τους. Ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα τους υπερασπίζεται, αυτό το πολιτικό σύστημα ευνοεί την άδικη υπέρμετρη κερδοφορία τους. Οι κοινωνίες αποτελούν για αυτούς “εν δυνάμει πελάτες”, κατανάλωση.

Το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας, εκτός εξαιρέσεων, δεν παρουσίασε αντιστάσεις σε αυτήν την πολιτική αντίληψη, ενέδωσε, είτε γιατί δεν είχε πολιτικές αντιστάσεις, είτε γιατί το εξυπηρετούσε αυτή η αντίληψη του νεοφιλελευθερισμού.
"Ιστορικής σημασίας" για την ελληνική οικονομία χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, τη σημερινή ημέρα, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup για το νέο πρόγραμμα στήριξης της χώρας, έπειτα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις από το απόγευμα της Δευτέρας.

«Εκλογικό» χαρακτήρισε τον Απρίλιο του 2012, ο Α. Λοβέρδος σε δηλώσεις του μετά την απόφαση των Βρυξελλών. Κι αυτό με δεδομένο ότι η σύναψη της δανειακής σύμβασης αναμένεται να ολοκληρωθεί με βάση τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν από τους πιστωτές της χώρας, στις αρχές Μαρτίου του 2012.

Συμφωνία υπέγραψαν πριν το Eurogroup η Ελλάδα και η Φινλανδία για τις εγγυήσεις που ζητούσε η τελευταία προκειμένου να συνεισφέρει στο δεύτερο πακέτο βοήθειας των 130 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

Η συμφωνία, η οποία αποτελούσε προϋπόθεση για τη συμμετοχή της Φινλανδίας στο νέο πακέτο διάσωσης για την Αθήνα, αναφέρει ότι οι μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες θα παρέχουν εγγυήσεις σε μετρητά και στοιχεία ενεργητικού υψηλής αξιολόγησης ύψους 880 εκατ. ευρώ."
Tο επιτόκιο δανεισμού για τα δάνεια που λήγουν το 2015 θα ξεκινά από 2%, και για αυτά που λήγουν το 2020 θα ξεκινά από 3% και από εκεί και πέρα για τα υπόλοιπα δάνεια με μεγαλύτεροχρονικό διάστημα πληρωμής θα ξεκινά από 4,3%.

Τελική ημερομηνία ωρίμανσης ορίζεται το 2042 ενώ προβλέπεται "ρήτρα ανάπτυξης" της τάξης του 1%. Το ποσοστό αυτό θα προστίθεται στο επιτόκιο από τις πληρωμές του 2015 και μετά, ανάλογα με τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας".Όλη η "ουσία" της νέας δανειακής σύμβασης υποτέλειας, η πλήρης ικανοποίηση των τοκογλύφων-πιστωτών, υποτάσσοντας έναν ολόκληρο λαό για τα επόμενα 30 χρόνια.

Την ίδια στιγμή, την ώρα που στις Βρυξέλλες η Ελλάδα θα φορτωθεί ένα ακόμα δάνειο 130 δισ. Ευρώ για να φτάσει το 2020 να χρωστά όσα το 2009 (120% του ΑΕΠ), η Ισλανδική Ένωση Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών ανακοίνωσε ότι με την διαγραφή των χρεών (οι τράπεζες της Ισλανδίας διέγραψαν δάνεια των νοικοκυριών που αντιστοιχούν στο 13% του ΑΕΠ της χώρας, μειώνοντας το βάρος χρέους για περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού της), θα επανέλθει σταδιακά στην ανάπτυξη το αργότερο σε δύο χρόνια και ότι τα μέτρα που έλαβε η Ισλανδία για να αναγεννηθεί από την κρίση του 2008 αποδεικνύονται αποτελεσματικά.

Μάλιστα τώρα οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Ισλανδοί δεν επιθυμούν να ενταχθούν στην ΕΕ, γιατί θεωρούν ότι αποτελείται από χρεοκοπημένες προβληματικές οικονομίες . «Μπορείτε να πείτε με βεβαιότητα ότι η Ισλανδία κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στη διαγραφή χρέους νοικοκυριών. Η χώρα έκανε ό,τι χρειαζόταν σε μία κρίση, ακολουθώντας τα εγχειρίδια. Οποιοσδήποτε οικονομολόγος θα συμφωνούσε», δήλωσε ο Λαρς Κρίστενσεν, επικεφαλής οικονομολόγος αναδυόμενων αγορών στην τράπεζα Danske στην Κοπεγχάγη. Πού καταντήσαμε ώς χώρα, ή καλύτερα, πού μας καταντήσαν πολιτικοί νάνοι, αστέρες της ανικανότητος, ένα πολιτικό προσωπικό το οποίο έχει το θράσσος να εμφανίζεται και ώς “σωτήρας”.

Ποιός θα πληρώσει αυτό το κόστος άραγε;;;

Ποιό στοιχείο όμως, κάνει την σύναψη νέας δανειακής σύμβασης, περισσότερο αξιόπιστη, σε σύγκριση με αυτήν του 2010, όταν όλα τα στοιχεία, οικονομικά και κοινωνικά, “δείχνουν” πρός το χειρότερο, στηρίζοντας την αντίθετη άποψη ;;;

Ποιός διασφαλίζει την επιτυχή εφαρμογή της νέας δανειακής σύμβασης, όταν καλείται τον Ελληνικό λαό να απωλέσει τα της επιβίωσής του για τα επόμενα 8 χρόνια, με δραματικές μειώσεις στο βιοτικό του επίπεδο, στην κοινωνική του ασφάλιση, διαλύοντας συνειδητά το κοινωνικό κράτος, φτωχοποιώντας τον βίαια ;;;

Φέρεστε, κύριοι της συγκυβέρνησης, ότι υπολογίσατε τα πάντα για την βιωσιμότητα του χρέους, δεν είδαμε πουθενά όμως να έχετε υπολογίσει το κόστος του κοινωνικού κράτους και να ρωτήσετε ώς είχατε υποχρέωση τον Έλληνα πολίτη, τί “θέλει”, τι “προτιμά” ;;;

Να πληρώνει ένα χρέος για να υποστηρίξει ένα κοινωνικό κράτος ή να πληρώνει χρέη τα οποία δεν δημιούργησε και δεν ωφελήθηκε, καθότι οι αποπληρωμές μπαίνουν στίς τσέπες τοκογλύφων ;;;

Πότε λέγατε την αλήθεια, τότε ή σήμερα ;;;

Απευθυνόμενος πρός τίς Ελληνικές Τράπεζες και τούς κυβερνώντες αυτής της χώρας τους καλώ να διαγράψουν τα χρέη των Ελλήνων πρός τίς Τράπεζες, βοηθώντας τον τόπο να αποκτήσει αναπτυξιακή πορεία, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ισλανδίας. Διαγράψτε τα χρέη των Ελληνικών νοικοκυριών άμεσα και καθ`ολοκληρίαν, δώστε μιά ανάσα σε αυτούς τούς πολίτες τούς οποίους τόσα χρόνια απομυζείτε. Αλλωστε τί ποσοστό επί του ΑΕΠ θα αποτελέσει μιά αντίστοιχη διαγραφή χρέους, τι ποσοστό θα προστεθεί επί του ποσοστού του "κουρέματος";;;

ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΑΜΕΣΑ !!!



Λάζαρος Ελευθεριάδης
aegeantimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :