Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΘΕΛΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Κατά του σχεδιασμού της Εγνατίας Οδού Α.Ε. για τη δημιουργία κλειστού αυτοκινητοδρόμου στον οδικό άξονα Ν. Μουδανιών - Ποτίδαιας τάχθηκε με, κατά πλειοψηφία, απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνεδρίασή του, όπου διατύπωσαν τις απόψεις τους εκπρόσωποι της Εγνατίας και των κατοίκων της περιοχής αλλά και βουλευτές και δήμαρχοι της Χαλκιδικής, το Συμβούλιο τάχθηκε στο πλευρό των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται γύρω από τον οδικό άξονα και εκφράζουν ανησυχία για τον κλειστό αυτοκινητόδρομο που, όπως υποστηρίζουν......


δεν θα επιτρέπει την πρόσβαση στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις τους.

Μάλιστα η εισήγηση που έγινε δεκτή, προτείνει στην Εγνατία Οδό ΑΕ την υιοθέτηση της πρότασης των περίοικων για τη δημιουργία επιπλέον λωρίδων επιβράδυνσης, χωρίς παράπλευρα κιγκλιδώματα ώστε να αντιμετωπίζονται τυχόν μποτιλιαρίσματα και ενδεχόμενα ατυχήματα.


Από την πλευρά της, η Εγνατία Οδός Α.Ε. αντιπαραθέτει το επιχείρημα της ασφάλειας που προσφέρει ο κλειστός αυτοκινητόδρομος, χωρίς εισόδους και εξόδους, για τους οδηγούς των διερχόμενων αυτοκινήτων που ειδικά το καλοκαίρι κατακλύζουν τον οδικό άξονα. Σε ό,τι αφορά δε τα αιτήματα των επιχειρηματιών και των παρόδιων υπογραμμίζει ότι η εταιρεία μερίμνησε για την κατασκευή παράπλευρων οδών ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι επιπτώσεις από τη δημιουργία του έργου.

Την ασφάλεια των οδηγών έθεσαν ως προτεραιότητα οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που δεν υπερψήφισαν τη σχετική εισήγηση του Περιφερειακού Συμβουλίου.



Πάντως, η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, ενώ η λεπτομέρεια που γράφηκε στην απόφαση είναι ότι θα γίνει ανοιχτός αυτοκινητόδρομος, εφόσον το έργο ευσταθεί τεχνικά...



halkidikinews.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Λογική Ζιμπάμπουε...
Σούπερ!