Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Οπως τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Χαλκιδικής Δημήτρης Καμπούρης, αρκετοί Βορειοελλαδίτες κτηνοτρόφοι περιμένουν και μάλιστα κάποιοι από πέρσι το Μάιο την εξόφλησή τους από την εν λόγω επιχείρηση.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης και κατά τον κ. Καμπούρη, η διοίκηση της εταιρείας δεσμεύτηκε για εξόφληση όλων των υποχρεώσεων προς τους κτηνοτρόφους μέχρι το Δεκέμβριο.

Παράλληλα η διοίκηση της «Κολιός» τους κάλεσε να την επικουρήσουν στο αίτημά της προς τα συναρμόδια υπουργεία για προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, η οποία θα δεσμεύει τις λιανεμπορικές αλυσίδες να αποπληρώνουν τα χρέη τους προς τη βιομηχανία εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος......


Μήνυμα προς τις γαλακτοβιομηχανίες ότι εάν δεν αποπληρώσουν τα χρέη τους προς τους κτηνοτρόφους, τότε οι τελευταίοι θα πάνε να τα διεκδικήσουν έξω από την πόρτα των εργοστασίων, απέστειλαν παραγωγοί γάλακτος κατά τη διάρκεια κινητοποίησής τους έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, «Κολιός Α.Ε.» (γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ) στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :