Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης του έργου: «Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου Ενιαίου Λυκείου Αρναίας Δήμου Αριστοτέλη», προϋπολογισμού 311.000,00€.

Ο Δήμος Αριστοτέλη προχώρησε στην κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης του έργου: «Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου Ενιαίου Λυκείου Αρναίας Δήμου Αριστοτέλη», προϋπολογισμού 311.000,00€ , στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) 2007-2013, στον άξονα προτεραιότητας 1 «Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος & Αστικές Μεταφορές-Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής-Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».

Η πρόταση φορά την ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας του σχολικού κτιρίου του Ενιαίου Λυκείου της Αρναίας, σύμφωνα με το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου και τη σχετική προμελέτη Ενεργειακής Αναβάθμισης και εγκατάστασης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Οι επεμβάσεις που προτείνονται είναι οι παρακάτω:
 βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς του κελύφους του κτιρίου.
 Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα κουφώματα μεταλλικού πλαισίου με διπλούς υαλοπίνακες.
 αντικατάστασή του υφιστάμενου λέβητα με νέο λέβητα υψηλής απόδοσης & εγκατάσταση συστήματος αντιστάθμισης του λέβητα και θερμοστατικών βαλβίδων στα θερμαντικά σώματα του σχολείου.
 αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με αντίστοιχα τεχνολογίας LED.
 εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος συνολικής ισχύος 5 kW στην οροφή του κτιρίου, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με τις δοκιμές και τους ελέγχους, σε πλήρη και κανονική λειτουργία.
Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας ανέφερε τα εξής:
«Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Ενιαίου Λυκείου Αρναίας, προϋπολογισμού 311.000,00€, θα επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα που σχετίζονται με την εξοικονόμηση ενέργειας, την προστασία του περιβάλλοντος και τη λειτουργικότητα του κτιρίου.
Οι επεμβάσεις που προτείνονται στην πρότασή μας είναι ιδιαίτερα σημαντικές, όπως η αντικατάσταση των κουφωμάτων, η θερμομόνωση της οροφής, η αντικατάσταση του λέβητα με νέο υψηλής απόδοσης, η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στην οροφή του κτιρίου, οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας στο κτίριο κατά 40%.
Σκοπός του έργου πέρα από την άμεση ωφελιμότητα από την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου και την εξοικονόμηση ενέργειας, είναι η διάδοση των αποτελεσμάτων, η οποία θα επιτευχθεί με τη σύνταξη ελκυστικού υλικού, προσιτού και κατανοητού κυρίως από τους μαθητές, αλλά και από κάθε ενδιαφερόμενο».


ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ Ιερισσός, 10/10/2011
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ




Δεν υπάρχουν σχόλια :