Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

"Τόπι... απ' τον τόπο σου" (8)

Καλησπέρα και καλή βδομάδα.
Η πρώτη χειμωνιάτική Δευτέρα σήμερα με τις θερμοκρασίες να πέφτουν αισθητά. Όμως το ποδοσφαιρικό θερμόμετρο του νομού παραμένει στα ύψη, καθώς ακόμη ένα σαββατοκύριακο απολαύσαμε πλούσιο θέαμα και πολλά γκολ.
Χωρίς καθόλου αγωνιστική δράση, από τη μία, στις «μεγάλες» κατηγορίες, ελέω εθνικής και παράνομων στοιχημάτων κι από την άλλη, στις τοπικές μας κατηγορίες ο ανταγωνισμός ολοένα και αυξάνει, με τους διεκδικητές των τίτλων να προσπαθούν να ξεχωρίσουν.

Σήμερα, πέρα από την καθιερωμένη ανασκόπηση στα πρόσφατα αποτελέσματα και στις βαθμολογίες, θα συνεχίσουμε τα μικρά αφιερώματα στις ποδοσφαιρικές ομάδες του νομού, με μία αναφορά στην ιστορική ομάδα Νίκη Πολυγύρου.


Αποτελέσματα 8/10 και 9/10

Α’ Κατηγορία
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ ( 4 - 0 )
ΑΕΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ - ΑΙΓΕΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ( 6 - 2 )
ΑΙΑΣ ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΩΝ - Ν. ΔΙΑΓΟΡΑΣ Ν. ΠΛΑΓΙΩΝ ( 3-3 )
ΑΣΤΗΡ Ν. ΣΥΛΛΑΤΩΝ - Π.Ο. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ( 0 - 5 )
ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ ΑΦΥΤΟΥ - ΕΡΜΗΣ Ν. ΠΟΤΙΔΑΙΑΣ ( 1 - 3 )
ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ ΣΥΚΙΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΡΗΝΗΣ ( 2 - 2 )
Π.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑΣ - "ΤΑ Μ.Κ." ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ ( 0 - 4 )
ΚΥΠΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ - ΧΟΛΟΜΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ( 1 - 1 )

Βαθμολογία: Βαρβάρα και Στρατώνι 12 βαθμοί, Ποτίδαια 11, Ελαιοχώρια 10, Τρίγλα, Πολύγυρος και Μουδανιά 8 βαθμοι, Συκιά 7, Παλλήνη και Κρήνη 6, Πλάγια 5, Άφυτος και Διονυσίου 4, Σύλλατα και Ταξιάρχης, 3 και τέλος η Πορταριά με 1 βαθμό



Β’ Κατηγορία
4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Βόρειςο όμιλος
ΗΡΑΚΛΗΣ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ - ΕΛΠΙΣ ΒΡΑΣΤΩΝ ( 1 - 0 )
Α.Ο. ΣΑΡΤΗΣ - ΑΣΤΗΡ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ( 2 - 0 )
ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΓΟΜΑΤΙΟΥ - ΑΚΑΝΘΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ( 0 - 5 )
ΦΟΙΝΙΞ ΝΙΚΗΤΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ Β. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ( 1 - 2 )
Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ - Α.Ο. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ( 4 - 1 )
ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ - ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ ( 1 - 0 )
ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ - ΠΑΟΚ ΑΡΝΑΙΑΣ ( 1 - 1 )

Βαθμολογία: Ιερισσός και Μ.Παναγία 12 βαθμοί, Στανό και Σάρτη 10, Αστέρας 9, Βραστά και Ν.Μαρμαράς 6, Μεταγγίτσι 4, Αγιος Νικόλας, Γομάτι, Νικήτη και Νεοχώρι 3 βαθμοί, ΠΑΟΚ Αρναίας 1 και Μεταμόρφωση κανέναν βαθμό


Νότιος όμιλος
ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΦΛΟΓΗΤΩΝ - ΕΛΠΙΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ( 2 - 0 )
Α.Ο. ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ - ΑΠΟΕΛ ΓΕΡΑΚΙΝΗΣ ( 10 - 0)
ΔΟΞΑ ΟΡΜΥΛΙΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ Ν. ΦΩΚΑΙΑΣ ( 0 - 1 )
ΑΕΤΟΣ ΦΟΥΡΚΑΣ - Α.Σ. ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑ ( 2 - 1 )
ΟΛΥΝΘΟΣ ΟΛΥΝΘΟΥ - ΑΡΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ 2005 ( 0 - 9 )
ΕΝΩΣΗ ΑΓ. Π. / Ν. ΗΡ. - ΑΝΘΕΜΟΥΣ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ ( 0 - 3 )
ΔΟΞΑ ΚΑΛΥΒΩΝ - ΝΕΑΠΟΛΙΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ ( 0 - 1 )

Βαθμολογία: Φώκαιες και Σήμαντρα 12 βαθμοί, Κασσανδρεία 10, Ορμύλια 9, Γαλάτιστα 7, Άγιος Μάμας και Πολύχρονο 6, Φλογητά 5, Φούρκα 4, Ελπίς Πολυγύρου και Ένωση Αγ.Π./Ν.Ηρ 3, Όλυνθος 1, Καλύβες 0 και Γερακινή που ξεκίνησε και παραμένει στους -2 βαθμούς


Γ’ Κατηγορία
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Βόρειος όμιλος
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΑΓ. ΣΤΡΑΤ/ΚΗΣ - ΠΑΟΚ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ( 6 - 1 )
Π.Α.Ο. ΔΟΥΜΠΙΩΝ - ΧΟΛΟΜΩΝ Ρ.Π. ( 2 - 3 )
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΓ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ( 0 - 3 )
ΡΕΠΟ : Α.Ε.Σ. ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟΥ

Βαθμολογία: Αγ.Πρόδρομος 7 βαθμοί, Χολομών Ρ/Π 6, Αριστοτέλης 4, Δουμπιά, ΠΑΟΚ Πολυγύρου και Γεροπλάτανος 3, Παλαιόκαστρο 0

Νότιος όμιλος
ΑΕΤΟΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΑΒΔΟΥ ( 1 - 3 )
ΑΕΤΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ - Α.Σ. Ν. ΣΚΙΩΝΗΣ ( 2 - 2 )
Π.Ο. ΣΑΡΤΗΣ 2011 - ΚΟΣΜΟΣ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ( 5 - 4 )
ΡΕΠΟ : ΠΑΛΛΗΝΗ ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ

Βαθμολογία: Βάβδος 9 βαθμοί, Σάρτη 6, Ζωγράφου και Σκιώνη 4, Κόσμος Μουδανιών 3, Βατοπέδι και Παλιούρι 0


Πρωτάθλημα Νέων
3η Αγωνιστική
ΕΛΠΙΔΕΣ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ - ΝΙΚΗΤΗ ( 3 - 0 )
ΧΟΛΟΜΩΝ Ρ.Π. - ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ ( 0 - 4 )
Π.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑΣ - ΛΑΚΚΩΜΑ ( 0 - 10 )
ΚΑΛΥΒΕΣ - ΟΡΜΥΛΙΑ ( 3 - 3 )
ΕΛΠΙΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΙΕΡΙΣΣΟΣ ( 2 - 4 )
ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙ - ΣΥΚΙΑ ( 4 - 4 )
ΑΡΝΑΙΑ - ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ ( 5 - 1 )
ΟΛΥΝΘΟΣ - ΚΟΣΜΟΣ ( 10 - 1 )
ΡΕΠΟ : ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑ

Πληροφορίες: http://www.epshalkidikis.gr



Συνεχίζοντας να δίνουμε χώρο και να αφιερώνουμε, μέσα από τη στήλη μας, λίγα λόγια σε κάθε ποδοσφαιρική ομάδα της Χαλκιδικής, μετά τις ομάδες του Βάβδου και του Διονυσίου, σειρά έχει σήμερα η πρωτεύουσα και το ποδοσφαιρικό της στολίδι, η Νίκη Πολυγύρου.
Τι να πρωτοπεί όμως κανείς και τι να πρωτογράψει για αυτόν τον ιστορικότατο σύλλογο της Χαλκιδικής…
Για αρχή σας παραθέτουμε λίγες αλλά περιεκτικές πληροφορίες που βρήκαμε στο «βικυπαίδεια» (την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια) για τη Νίκη:
Η Νίκη Πολύγυρου είναι ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος της Χαλκιδικής που ιδρύθηκε το 1950.
Τα χρώματα της ομάδας είναι το πράσινο και το άσπρο ενώ η έδρα της είναι το Εθνικό Στάδιο Πολύγυρου (3500 θεσεων). Η Νίκη Πολύγυρου το 1973 ανέβηκε για μια και μοναδική φόρα στην Β΄ Εθνική) .Μεγαλύτερη νίκη του συλλόγου είναι επί του ΠΑΟΚ με 2-4. Η ομάδα αγωνίζεται στον 2 όμιλο της Δ΄ Εθνικής.Προπονητής του συλλόγου είναι ο Φώτης Φλέσσας.
Διακεκριμένοι ποδοσφαιριστές
• Θωμάς Τρούπκος
• Αλέξανδρος Δέλλιος
• Μάριος Αγαθοκλέους
Διακρίσεις
• 1964 Πρωτάθλημα ΕΠΣ Χαλκιδικής
• 1968 Πρωτάθλημα ΕΠΣ Χαλκιδικής
• 1973 Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδας (άνοδος στη Β΄ Εθνική)
• 1975 Πρωτάθλημα ΕΠΣ Χαλκιδικής (άνοδος στη Γ΄ Εθνική)
• 1975 Κύπελλο ΕΠΣ Χαλκιδικής
• 1980 Πρωτάθλημα ΕΠΣ Χαλκιδικής (άνοδος στη Δ΄ Εθνική)
• 1983 Κύπελλο ΕΠΣ Χαλκιδικής
• 1984 Πρωτάθλημα ΕΠΣ Χαλκιδικής (άνοδος στη Δ΄ Εθνική)
• 2005 Πρωτάθλημα ΕΠΣ Χαλκιδικής (άνοδος στη Δ΄ Εθνική)
• 2006 Κύπελλο ΕΠΣ Χαλκιδικής
• 2007 Κύπελλο ΕΠΣ Χαλκιδικής
• 2008 Κύπελλο ΕΠΣ Χαλκιδικής
• 2009 Κύπελλο ΕΠΣ Χαλκιδικής

Στον πολύ οργανωμένο ιστότοπο του συλλόγου διαβάζουμε για την ίδρυση και το στάδιο το Εθνικό Πολυγύρου:
«Η "Νίκη Πολυγύρου", ένα από τα ιστορικώτερα σωματεία της Χαλκιδικής, ιδρύθηκε το 1950 από τους αείμνηστους Γιώργο Μυλωνά, Δημήτρη Χατζηχρήστο, Τάκη Παλαμίδα, Νίκο Κορέντη και Μιχάλη Βογιατζή, που με μεγάλη όρεξη και μεράκι ανέπτυξαν το αθλητικό ιδεώδες της πόλης μας. Τα χρώματα της ομάδας από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα είναι το πράσινο και το άσπρο.

Την πρώτη δεκαετία τους ανεπίσημους αγώνες της, τους έδινε στο παλιό γήπεδο όπου σήμερα στεγάζεται η Α.Τ.Ε. Πολυγύρου. Στη συνέχεια μετακόμισε στο παλιό γήπεδο όπου σήμερα βρίσκεται το σημερινό, κατασκευασμένο το 1967. Συγκεκριμένα πρίν από 40 χρόνια, με χρηματοδότηση του συμπατριώτη μας Κωνσταντίνου Ασλανίδη, τέως Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, κατασκευάστηκε το Εθνικό Στάδιο Πολυγύρου, χωρητικότητας 3.500 θέσεων καθήμενων θεατών. Τα μεγαλοπρεπή εγκαίνια του σταδίου έγιναν στις 29 Ιουνίου 1969 με πλήθος κόσμου από όλη τη Χαλκιδική, την παρέλαση 36 αθλητικών σωματείων του Νομού και την διεξαγωγή του φιλικού αγώνα Νίκη - Άρης (0-4).
Το 1998, το στάδιο αποκτάει για πρώτη φορά χλοοτάπητα, το 2004 ταρτάν, ενώ το καλοκαίρι του 2007 έγινε ριζική ανακαίνηση των χώρων αποδυτηρίων.»

Αξίζει να επισκεφτείτε το site της Νίκης, για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες της ομάδας : http://www.nikipoligirou.gr

Και για το τέλος απόψε, θα σας παρουσιάσουμε μία μίνι συνέντευξη/κατάθεση του χαλκιδικιώτη δεινού σκόρερ, ποδοσφαιριστή της Νίκης και φίλου, του Αθανάσιου-Άρη Ιατρού.
Ρωτήσαμε τον φίλο μας Σάση να μας πει δύο λόγια για τον ίδιο, για το ποδόσφαιρο στον κόσμο, στην Ελλάδα, στη Χαλκιδική και δυο κουβέντες για την ομάδα του τη Νίκη. Ο ίδιος μας απάντησε ως εξής:
«Γειά σας. Είμαι 31 ετών και αγωνίζομαι στα γήπεδα της Χαλκιδικής 16 χρόνια, με εξαίρεση 2 χρόνια που έπαιξα Δ’ εθνική κατηγορία.Προφανώς φιλοδοξίες δεν έχω, απλά προσπαθώ να ευχαριστιέμαι την κάθε στιγμή ποδοσφαίρου , καθώς αντιλαμβάνομαι ότι δεν θα παίζω για πολύ ακόμα..

Για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα τι να πω?? Η απόλυτη ΑΗΔΙΑ! Στημένα παιχνίδια , κάκιστές διαιτησίες στα λίγα μη στημένα , τραγικά γήπεδα, κακή νοοτροπία των Ελλήνων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, ηλίθια βία των οπαδών , κοντόφθαλμοι παράγοντες στις ΠΑΕ, που απλά υπηρετούν την τσέπη τους και όχι το άθλημα. Αν σκεφτώ θα βρω άλλα πόσα... Σπάνια πηγαίνω σε παιχνίδι Α εθνικής...

Για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο πιστεύω ότι ζούμε στο αστερισμό της Βarcelona! Νομίζω είναι η καλύτερη ομάδα που έχουμε δει ποτέ. Με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι δεν κάνουνε ποτέ την μπάλα διεκδικίσιμη, ούτε ο Βαλτέζ , ούτε καν από το κόρνερ! Το εκτελούν με πάσα κοντινή...

Για το πρωτάθλημα στην Χαλκιδική έχω την εντύπωση ότι κάθε χρόνο είναι και λίγο χειρότερο. Νομίζω οφείλετε στο γεγονός ότι οι έφηβοι πλέον προτιμάνε το PRO η το facebook παρά το γήπεδο...
Τέλος όσον άφορα την ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ και την φιλοσοφία της μπορώ να πω ότι φέτος , μετά από 6 χρόνια παραμονής στην Δ’ Εθνική, ξανά έγινε ερασιτεχνικό σωματείο. Η ομάδα φέτος έφερε 12 παιδιά από τον Πολύγυρο και 9 παιδιά από κοντινά χωριά, που ήρθαν γιατί πρωτίστως ήθελαν να παίξουν στην ομάδα.
Οι ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν φέτος νομίζω ότι θα είναι η Βαρβάρα , το Στρατώνι, τα Μουδανιά και η Νίκη Πολυγύρου...»

Εμείς, θα ευχαριστήσουμε τον Σάση και θα του ευχηθούμε πολλά γκολ και πάνω από όλα υγεία. Και φυσικά στη Νίκη να παίζει πάντα καλό ποδόσφαιρο και να διδάσκει στους νέους του τόπου τις αρετές του αθλητισμού!



Καλό σας βράδυ

 



[10/10/2011]






3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

παμε για πρωταθλημα φετος!!!

φορτσα ΑΕΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο άρθρο και συνέντευξη.

Vamos vavdos, από οπαδό της Αναγέννησης.

Ανώνυμος είπε...

Πομάρα παιδιά, δαγκωτό!