Υλικά:
120γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
110γρ. βούτυρο ανάλατο
4 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι
15 γρ. κακάο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Προετοιμασία:
Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Προσθέστε τη λιωμένη κουβερτούρα στα αυγά.
Κοσκινίστε το αλεύρι με το κακάο και προσθέστε τα με το ξύσμα στο μείγμα των αυγών και κουβερτούρας. Ανακατέψτε τα υλικά να ενωθούν.
Γεμίζουμε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε τη σοκολατόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-210οC για 15-20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Σερβίρετε τη σοκολατόπιτα σε μερίδες πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη ή με σαντιγί. Απολαύστε!
Δείτε εδώ το βίντεο πως να φτιάξετε τη σοκολατόπιτα αυτή:
http://www.megatv.com/glykesalximies/page.asp?catid=15523&subid=2&pubid=2766727
Πρόταση αμαρτία: (από αναγνώστη)
Φτιάξτε 2 σοκoλατόπιτες και επιλέξτε μια γέμιση της αρεσκείας σας (π.χ. κρέμα μιλφέιγ). Στήστε μια τούρτα με τα υλικά σας και γαρνίρετε με σαντιγύ η κρέμα κακάο....
καλή όρεξη!!!
1 σχόλιο :
slourp!
Δημοσίευση σχολίου